Wie wildplast, mikt op een boete!

Bierviltje wildplassenWildplassen is een vervelend probleem dat zich niet beperkt tot weekendnachten. Ook op andere momenten wordt vastgesteld dat mensen gebruik maken van een muurtje of een portaal om te plassen. Onaangenaam, mogelijk ook voor de wildplasser. Want die riskeert een boete van 250 euro. 

 

Waarheen als de nood hoog is?

In het centrum van Turnhout kan je op verschillende plaatsen gratis naar het toilet.

  • centrumparking de Warande, op de -1 verdieping
  • de Warande, tijdens de openingsuren (ook zondagvoormiddag tijdens de antiek- en curiosamarkt)  
  • het Stadhuis op de Grote Markt, tijdens de openingsuren
  • het Station, op het perron

 

Meer openbare toiletten?

In de toekomst wordt aan de zijkant van het station een nieuw openbaar urinoir voorzien, dat altijd toegankelijk zal zijn.

Om nog meer te voorzien in de behoefte aan sanitaire voorzieningen, zal de stad op korte termijn onderzoeken of er in de buurt van de Grote Markt een openbaar toilet geplaatst kan worden. Waar dat juist komt, is nog niet bekend.

 

Je eigen slogan tegen wildplassen?

Vanaf mei 2013 brengen bierviltjes in de verschillende cafés de problematiek van wildplassen extra onder de aandacht. Wilt je je eigen slogan over wilplassen op een viltje? Neem dan zeker deel aan de wedstrijd die je op de achterkant van de viltjes vindt. Sms de slogan naar 0477 96 97 43 en maakt bovendien kans op 2 filmtickets.

 

Wat als…

je je plas toch achterlaat op straat? De extra waakzaamheid van politie tijdens deze actie, verhoogt je kans op een boete tot 250 euro. De politie beroept zich hiervoor op de UGP:

Artikel 12, Hfdst. XIII, Afd. VI "Wildplassen of zijn behoefte doen tegen of in publieke gebouwen en hun aanhorigheden, woningen en hun aanhorigheden, vaste constructies of voertuigen is verboden. Braken op het openbaar domein of op privé-eigendom toebehorend aan derden is eveneens verboden."