Sociale hulpverlening

Door de opeenvolging van verschillende crisissen in de samenleving vragen heel wat meer mensen steun waardoor het aantal hulpvragen momenteel hoog is. Daarnaast kampen we met een tekort aan maatschappelijk assistenten.  Daarom kunnen we momenteel niet alle vragen meteen opnemen.  

Om een kwalitatieve hulpverlening te blijven garanderen, passen we daarom onze werkwijze tijdelijk aan. We screenen de hulpvragen voortaan centraal en geven prioriteit aan de meest dringende hulpvragen. Dit betekent dat je voor je vragen tijdelijk niet meer terecht kan bij je vertrouwde maatschappelijk assistent, maar wel op het nummer 014 47 47 47 of via mail aan info@ocmwturnhout.be.  Wij voorzien voldoende permanentie zodat je dringende vraag onmiddellijk opvolging krijgt.   

Minder dringende hulpvragen worden op een wachtlijst geplaatst. Van zodra er een maatschappelijk assistent beschikbaar is, wordt je vraag verder opgevolgd en word je gecontacteerd.   

Wij begrijpen dat dit niet de ideale situatie is, maar het garandeert dat je voor de dringende hulpvragen op ons kan blijven vertrouwen.  

Uiteraard is deze situatie tijdelijk en doen wij er alles aan om zo snel mogelijk terug naar onze vertrouwde werking over te schakelen.  

Bedankt voor je begrip.