Herbruikbare bekers

Herbruikbare bekerVanaf 1 januari 2020 is het op alle evenementen verboden om dranken te serveren in wegwerpbekers, blikjes en petflesjes.

Stad Turnhout zet in op een schonere en een duurzamere leefomgeving en is daarom blij met deze wetgeving. Afvalarme evenementen zorgen voor minder zwerfvuil en hebben een kleinere impact op het klimaat. Door herbruikbare materialen te gebruiken, spaar je een grote hoeveelheid plastic uit die anders in ons leefmilieu terechtkomt. Stad Turnhout wil hierover maximaal informeren en organisatoren ondersteunen naar duurzame en afvalarme evenementen.

Wat moet je weten?

Alle informatie en tips over het gebruik van herbruikbare bekers, bestek en borden vind je op de website van ikorganiseer.be. Maar je krijgt alvast een aantal tips waar je mee aan de slag kunt gaan.

Tips

  • Bekijk het overzicht van firma's die bekers verhuren in Turnhout en hun prijzen (één jaar geldig).
  • Voor het reinigen van de bekers kun je gebruik maken van afwasservices. Raadpleeg de lijst van firma's die deze service aanbieden.
  • Achter de toog mag je nog wegwerpverpakkingen gebruiken, maar drank serveren aan bezoekers moet in een glas, een tas of een herbruikbaar alternatief. Na afloop sorteer je de verpakkingen als glas en/of PMD en voer je ze af voor recyclage. Dranken uit vaten tappen of via een postmixsysteem (combinatie van water en siroop) is nog beter.

Meer informatie

Wil je je evenement nog duurzamer maken? Kijk dan zeker op de website van De Groene Vent.

Voor vragen rond de organisatie van evenementen in Turnhout, neem je een kijkje op de pagina 'zelf iets organiseren'. Of je contacteert de dienst Evenementen. Bel 014 44 33 50 of mail naar evenementen@turnhout.be.