Peuterspeelpunt

Wat?

Een Peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte voor kinderen tot 3 jaar en hun mama, papa, grootouders of babysit. De kindjes kunnen in een speelpunt wennen aan andere kinderen, een andere omgeving, andere volwassenen. Zo zal de stap naar de kleuterschool kleiner zijn.

Ouders, grootouders of babysit blijven de hele tijd aanwezig, kunnen samen met de kleintjes spelen en gezellig met andere opvoeders praten. Zij kunnen elkaar bijstaan bij de opvoeding van hun kinderen. De begeleiders houden alles mee in de gaten en nodigen de bezoekers uit om er een leuke voormiddag van te maken. 
 
De Peuterspeelpunten zijn gratis toegankelijk. De kindjes krijgen een lekker stuk fruit en een glaasje water, ouders, grootouders en baybsit krijgen koffie of thee.
 
Je hoeft voor de Peuterspeelpunten niet in te schrijven of te reserveren. Iedere locatie is vrij toegankelijk en heeft eigen openingsuren.

Waar?

Turnhout
T'ANtWOORD - Otterstraat 116 - maandag van 9 tot 11.30 uur

Stokt - Gildenstraat 1 - dinsdag van 9 tot 11.30 uur

De Warande (KUUB - Glazen Zaal) - Warandestraat 42 - donderdag van 9 tot 11.30 uur

Parochiezaal Schorvoort - Schorvoortberg 58 - woensdag van 9 tot 11.30 uur

Peutersportpunt - Sporthal Stadspark - Steenweg Op Zevendonk 18 - open op vrijdag van 10.15 tot 12.15 uur.  Peutersportpunt is gesloten op schoolvakantiedagen.
Van 1 juni tot 31 augustus wordt het Peutersportpunt vervangen door Peuterspelen in het Stadspark.  Je vindt ons op het plein voor het zwembad.  Iedereen welkom!


Oud-Turnhout
Dienstencentrum Eigenaard - Koning Boudewijnlaan 80 - maandag van 9 tot 11.30 uur - tijdens de zomervakantie (juli/augustus) gesloten

Vosselaar
IBO Vosselaar - Bergakker 2A - woensdag van 9 tot 11.30 uur - in juli en augustus verhuist dit peuterspeelpunt naar Basisschool Heieinde - Sint-Jozefstraat 39

Beerse
Huis van het KindBisschopslaan 5 - donderdag van 9 tot 11.30 uur

Opgelet: op de flyer van het peuterspeelpunt staat bij Beerse het oude adres "IBO de Bereboot" vermeld. Dit is niet correct.  Het peuterspeelpunt gaat in Beerse door in het Huis van het Kind.