Peuterspeelpunt

Wat?

Een Peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte voor kinderen tot 3 jaar en hun mama, papa, grootouders of babysit. De kindjes kunnen in een speelpunt wennen aan andere kinderen, een andere omgeving, andere volwassenen. Zo zal de stap naar de kleuterschool kleiner zijn.

Ouders, grootouders of babysit blijven de hele tijd aanwezig, kunnen samen met de kleintjes spelen en gezellig met andere opvoeders praten. Zij kunnen elkaar bijstaan bij de opvoeding van hun kinderen. De begeleiders houden alles mee in de gaten en nodigen de bezoekers uit om er een leuke voormiddag van te maken. 
 
De Peuterspeelpunten zijn gratis toegankelijk. De kindjes krijgen een lekker stuk fruit en een glaasje water, ouders, grootouders en baybsit krijgen koffie of thee.
 
Je hoeft voor de Peuterspeelpunten niet in te schrijven of te reserveren. Iedere locatie is vrij toegankelijk en heeft eigen openingsuren.

Waar?

Turnhout

 • T'ANtWOORD - Otterstraat 116 - maandag van 9 tot 11.30 uur
 • Stokt - Gildenstraat 1 - dinsdag van 9 tot 11.30 uur
 • Parochiezaal Schorvoort - Schorvoortberg 58 - woensdag van 9 tot 11.30 uur
 • de Warande (KUUB - Glazen Zaal) - Warandestraat 42 - donderdag van 9 tot 11.30 uur
 • Peutersportpunt - Sporthal Stadspark - Steenweg Op Zevendonk 18 - open op vrijdag van 10.15 tot 12.15 uur.  Peutersportpunt is gesloten op schoolvakantiedagen. 
  Van 1 juni tot 31 augustus wordt het Peutersportpunt vervangen door Peuterspelen in het Stadspark van 9 tot 11.30 uur.  Je vindt ons op het plein voor het zwembad. Iedereen welkom!

Oud-Turnhout

 • Dienstencentrum Eigenaard - Koning Boudewijnlaan 80 - maandag van 9 tot 11.30 uur - tijdens de zomervakantie (juli/augustus) gesloten

Vosselaar

 • IBO Vosselaar - Bergakker 2A - woensdag van 9 tot 11.30 uur
  Van 3 juli tot en met 21 augustus 2019 gaat het dit peuterspeelpunt niet door in de Bergakker, maar in het lokaal van de buurtvereniging gelegen in de BERKENMEI in Vosselaar. 

Sluitingsdagen 2019

 • Dinsdag 23 april is het Peuterspeelpunt op het Stokt - Gildenstraat 1 gesloten.  Die voormiddag kan je samen met je peuter naar een MOOOV-filmvoorstelling komen in UGC Turnhout. Deelname is gratis, wel graag vooraf inschrijven.