Buurtcoach buurthuis De Merode

Ons buurthuis De Merode ligt in het stadshart, Merodecenter 9/19 te Turnhout. De buurtcoach brengt de buurt samen door activiteiten te organiseren. Verder denkt ze samen met buurtbewoners en partners mee na over buurt acties. Ideeën vanuit de buurt zijn dan ook zeer welkom.

Buurtbewoners kunnen bij de buurtcoach ook terecht met vragen over papieren, diensten en hulpverlening in Turnhout. De buurtcoach geeft informatie, zoekt samen mee naar oplossingen en verwijst naar de juiste instantie of dienst.

Iedereen uit de ruime buurt kan de buurtcoach contacteren met een vraag. Ook familieleden, buren en professionals kunnen aanmeldingen doen van buurtbewoners.

 

Wekelijks ontmoetingsmomenten

Vrije inloop

Elke dinsdag van 10 tot 12 uur ben je welkom in ons buurthuis tijdens de vrije inloop.

Tijdens een gratis kopje koffie of thee kan je gezellig babbelen met buurtbewoners en de buurtcoach of een vraag stellen. Wie zin heeft kan ook creatief bezig zijn of een kaartje leggen.

 

 

 

Sportpret

Elke woensdag tijdens het schooljaar van 14 tot 16 uur is er gratis Sportpret aan ons buurthuis.

Buurtkinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hieraan deelnemen. Moni’s van Sportpret zorgen voor sport en spel en spelen met de kinderen. We doen veel verschillende activiteiten. Bij slecht weer knutselen we, kijken we film, spelen we gezelschapspelen, enz. Maar het liefst spelen we buiten bij mooi weer: voetbal, waterspelletjes, kringspelen,...

Soms gaan we samen met de moni’s van Sportpret ook op stap buiten de wijk. Zo doen we jaarlijks mee met de buitenspeeldag aan Park Spooreinde.

Ouders kunnen de kinderen inschrijven bij de buurtcoach. Die neemt elke week contact met de ouders via whatsapp. Eén week is de activiteit voor de jongste kinderen, de andere week voor de oudste kinderen.

Buurtnieuws

We proberen via een buurtkrantje regelmatig de buurt te informeren. Je vindt het buurtkrantje hier

 

 

Buurtbib

Elke eerste en derde vrijdag van de maand tijdens het schooljaar is onze buurtbib open van 14-16u.

Buurtbewoners komen dan langs voor een gratis kopje koffie of thee en een gezellige babbel. Ze kunnen gratis boeken lenen (kinderboeken, romans, vrije tijd, strips, anderstalige boeken) We hebben ook tijdschriften en de Wablieft krant in ons buurthuis.

 

 

 

 

Uitstap naar het sociaal restaurant ’t Hert in ’t Antwoord

Elke laatste woensdag van de maand gaan we met de buurt eten in het sociaal restaurant van ‘t Antwoord. Dan staat er altijd wereldkeuken op het menu. We spreken af aan ’t Antwoord, Otterstraat 114 te Turnhout om 12u of wie graag samen wandelt kan om 11:30u samen komen aan het buurthuis. Laat het dan even weten.

Elke maand proeven we van een andere keuken. Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht kost 5 euro. Met kansentarief krijg je korting. De betaling gebeurt cash.

Het is altijd gezellig om samen te eten en nieuwe lekkere gerechten te proeven zoals de Griekse, Ghanese, Turkse, … keuken.

 

   

Openingsuren Buurthuis De Merode

  • Dinsdag : Vrije inloop van 10 tot 12 uur
  • Woensdag: sportpret voor kinderen van 4 tot 12 jaar. ( enkel tijdens schoolvakanties - inschrijven bij An)
  • Elke laatste woensdag van de maand een uitstap naar sociaal restaurant 't Hert. Vertrek om 11.30 uur.
  • Donderdag: 14 tot 16 uur
  • Elke eerste en derde vrijdag van de maand : Buurbib van 14 tot 16 uur.

 

We zijn altijd op zoek naar nieuwe acties, activiteiten en vrijwilligers. En jij kan daarbij helpen! Heb jij een fantastisch idee of wil je graag helpen? Laat het dan zeker weten aan An. Via mail is ze bereikbaar op an.jansen@turnhout.be  of via telefoon op het nummer 0470 70 70 52

Onze buurtwerking is ook te volgen op Facebook en Instagram