Warme StadTurnhout

Wat wil Warme Stad Turnhout doen voor haar jongeren?

Warme Stad Turnhout wil dat de kinderen, jongeren en jongvolwassenen van Turnhout op alle plaatsen waar ze veel of graag vertoeven een warme plek vinden, waar ze terecht kunnen om plezier te maken, te leren, te sporten, tot rust te komen of hun hart uit te storten.

We willen dat ze een warme omgeving vinden op de scholen in de stad, waar ze veel van hun tijd doorbrengen. We willen zorgen voor een toegankelijk aanbod voor sport, vrije tijd en cultuur, met aandacht voor groepen die minder sterk staan in de samenleving. Maar ook voor vrije ontmoetingsplaatsen waar mensen elkaar gemakkelijk kunnen vinden, zonder lidmaatschappen of verplichtingen. Wie hulp nodig heeft, moet die snel kunnen vinden en er vlot kunnen binnenstappen.

We willen daarom het aanbod van preventie en hulpverlening toegankelijk maken, met bijzondere aandacht voor de geestelijke gezondheid. Die blijft nog te vaak taboe, en dat taboe willen we doorbreken. Voor dit alles willen we gangmaker zijn, maar de Warme Stad Turnhout maken we met zijn allen. Dus ook met de jongeren zelf. We vragen jongeren daarom ook wat ze denken en wat ze nodig hebben, en houden daar rekening mee. Want de Wame Stad is een zaak van iedereen.