Otterstraat

Startdatum
29 januari 2024
Einddatum
20 juni 2024

Heraanleg - voorbereidende werken nutsmaatschappijen. 

Locatie

Timing

De werken verlopen in verschillende fases. In een eerste fase, die loopt sinds 29 januari 2024, voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit. De eerste fase eindigt 20 juni. Vanaf begin september start fase 2. 

Hinder

Verschillende omleidingen worden voorzien voor fietsers, bussen en autoverkeer. Volg steeds de aangeduide routes zodat de werken in alle veiligheid kunnen gebeuren. Voetgangers kunnen de werken passeren.

De parkings Turnova, Boomgaardplein en Muylenberg blijven bereikbaar. Voor de Turnova-parking moet je wel een omleiding volgen, want je kan er alleen in via de inrit in de Baron Frans du Fourstraat. 

Omleiding voor fietsers (groene routes op de kaart), twee mogelijkheden:

  • noordelijke route: via Bentelstraat, Nieuwstad, Schoolstraat en Baron Frans du Fourstraat naar het stadscentrum.
  • zuidelijke route: via Draaiboomstraat, Kwakkelstraat, Korte Veldstraat, Veldstraat, Beekstraat, Pieter de Nefstraat, Herentalsstraat naar het stadscentrum.

Omleiding voor auto's (blauwe route op de kaart): via de ring en Graatakker naar het stadscentrum en parking Turnova.

Omleiding uitsluitend voor buurtverkeer (gele routes op de kaart), twee mogelijkheden:

  • via Boomgaardplein, Bentelstraat en Klinkstraat; 
  • via Kwakkelstraat en Draaiboomstraat. 

De buslijnen 432, 470 en 430 volgen een aangepaste route via de ring en de Graatakker. Informatie over afgeschafte haltes, tijdelijke haltes, rijroutes en rijtijden vind je op www.delijn.be.

Informatie voor bewoners en handelaars in de Otterstraat

1. Afvalophaling

De afvalophalingen blijven op dezelfde dagen. De afvalophalingen blijven op de gewone dagen. De vuilniswagen rijdt door de werfzone en haalt het afval op aan je woning.

2. Laden en lossen

Om de ondernemers in de Otterstraat zo goed mogelijk te kunnen bevoorraden, worden tijdelijke laad- en loszones ingericht aan de beide uiteinden van de werfzone: de ene op de Grote Markt, de andere in het brede deel van de Otterstraat. Op de kaart hierboven zijn die aangeduid met het vrachtwagen-icoontje.

vrachtwagen-icoon

Camionettes kunnen voor kleine leveringen gebruikmaken van het doodlopende gedeelte van enkele buurtstraten. Op de kaart hierboven zijn die aangeduid met het auto-icoontje.

auto-icoon

3. Contact

Buurtbewoners van de Otterstraat die vragen hebben over de werken of de omleidingen kunnen contact opnemen met werfleider Johan Vansant (firma Gravo), 0477 96 92 02.