Kamille, kaartlegger & wereldverbeteraar

AR-TUR, Kaaiman en Dear Pigs

Turnhout krijgt er een nieuwe reus bij, Kamille.  Een heel speciale. Nieuwsgierig en met een groot hart voor de Turnhoutenaren trekt Kamille enkele dagen voor Stadstoeren op tocht door de stad, gevolgd door de jonge mensen van theater KAAIMAN. Kamille ontmoet allerlei soorten mensen en verzamelt hun verhalen. De verhalen worden neergetekend op grote speelkaarten, die door elkaar worden geschud en elk op hun manier een bijzonder verhaal vertellen.

De KAAIMAN’ners werken die week rond de tekst ‘De Wereldverbeteraar’ van Thomas Bernard. Tijdens workshops en samen met de inwoners van Turnhout geven ze de kaarten van Kamille vorm. Het resultaat kan je vrijdag 7 juli ontdekken tijdens een korte voorstelling!

Kamille, een droom van een reus. Een volkslichaam dat niet zonder mensen kan. Geen mens, geen reus zonder dromen.

Praktisch
Op maandag 3 en dinsdag 4 juli wordt Kamille gebouwd door ‘Dear Pigs’ in de inkomhal van de Warande. Kom een kijkje nemen!
Op woensdag 5 juli, donderdag 6 juli en vrijdag 7 juli zoeken we dromers om samen met Kaaiman een verhaal te vertellen en een kaart te drukken.
Vanaf vrijdagavond 7 juli overnacht Kamille aan het museum van de Speelkaart. Iedere bezoeker kan een boodschap achterlaten voor de reus op een kaartje, gedrukt in het Fablab.
Op zondag 9 juli brengen de jongeren van Kaaiman verslag van hun ontmoetingen met inwoners van Turnhout en met Kamille. Ze hebben de hele week gespeeld, geluisterd en getekend. Vandaag brengen ze een voorstelling die ze in hun theaterweek hebben gemaakt.