Over Stadstoeren

Algemene info

Kijk, luister, smikkel of steek zelf de handen uit de mouwen op één van de vele evenementen en activiteiten van Musea Turnhout, de Warande, Theater Stap, Stripgids, Rock Paper Pencil, STORMOPKOMST, MOOOV, Kunst in Zicht, KAAIMAN, HETGEVOLG, Propop, De Ruimte en vele andere culturele partners. Stadstoeren is een organisatie van Stad Turnhout.

 

Illustratrice Hanna Van Dun

Hanna Van Dun (°1995) is kunstenaar, illustrator en fotograaf. Ze studeerde illustratie en grafisch ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen, en maakt zowel vrij werk als opdrachten. Je kan haar werk volgen via Instagram-account Krolustrati en Hannavandunfotografie.
Voor Stadstoeren maakte ze het heerlijke campagnebeeld:

 

Stadstoeren creëert - de 4 projecten op Stadstoeren

In het kader van Stadstoeren gaf Stad Turnhout de opdracht om vier uiteenlopende oude artistieke projecten uit te werken. Met de nadruk op ‘ontmoetingen’ en ‘duurzaamheid’ werden vier bijzondere projecten geselecteerd, die elk op hun manier één of beide van de thema’s in zich dragen: van een blijvende openluchttentoonstelling en een nieuwe reus over een timmerworkshop tot een bijzondere voorstelling van HETGEVOLG. Je kan het allemaal ontdekken van 7 tot 9 juli in Turnhout!

De projecten zijn allemaal ideeën van Turnhoutse kunstenorganisaties. Ze werken zowel onderling als met inwoners samen. Zo willen we bruggen slaan tussen mensen en organisaties.

Partners

Stadstoeren wordt georganiseerd door de Stad Turnhout, in nauwe samenwerking met de culturele partners in Turnhout.

 • Bibliotheek Turnhout, sinds het voorjaar van 2021 terug te vinden op de nieuwe prachtige locatie in de Warande, programmeert op Stadstoeren verrassende voorstellingen waar verhalen centraal staan.
 • Musea Turnhout omvat het Begijnhofmuseum, het Nationaal Museum van de Speelkaart en het Taxandriamuseum.
 • De Warande is één van de leidende cultuurhuizen in Vlaanderen en biedt elk seizoen een ruim aanbod aan concerten, dans-, theater-, familie- en comedyvoorstellingen en tentoonstellingen.
 • Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan.
 • Stripgids is het internationale referentiebaken te zijn van de Vlaamse strip. Met het project Rock Paper Pencil trekt Stripgids mee aan de kar van creatief ondernemerschap voor stripmakers.
 • STORMOPKOMST, het jaarlijkse ontdekkingsfeest voor de kunsten voor kinderen en volwassenen, raast ook tijdens Stadstoeren.
 • MOOOV is een nomadisch arthouse dat zowel opkomende als gevestigde filmmakers uit de hele wereld wil bemoedigen en stimuleren.
 • Kunst in Zicht werkt workshops uit voor kinderen en jongeren geïnspireerd door de hedendaagse kunsten.
 • KAAIMAN is de jongerentheaterbroedplaats plek die woont in cultuurhuis De Warande.
 • HETGEVOLG is een theaterwerkplaats en ontmoetingsplek die drijft op de filosofie: in iedere mens schuilt een kunstenaar en in iedere kunstenaar een mens.
 • AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen.
 • De Ruimte vzw is een sociaal-artistieke werkplaats en galerie voor zeefdruk en beeldende kunst. Een ontmoetingsplaats met kunstbeleving als rode draad.
 • M I K S is een broedplaats voor nieuw jong talent. Een initiatief van jeugdhuis Wollewei, de Warande, KAAIMAN en MOOOV.
 • Propop brengt sinds 1975 figurentheater in “De Poppenzaal” in Turnhout en op verplaatsing. Ze brengen mooi, ontroerend en grensverleggend theater over verschillende onderwerpen.

Met dank aan:
Music Maestro

Contactgegevens Cultuurcoördinatie

E stadstoeren@turnhout.be
T 014 53 42 32