Internationaal uittreksel overlijdensakte

Online aanvragen

In een overlijdensakte vind je alle gegevens over het overlijden van een persoon zoals de naam en voorna(a)m(en) en de datum en plaats van overlijden. 
Een overlijdensakte heb je nodig in een aantal gevallen, bijvoorbeeld in een pensioendossier of om een premie te krijgen.

Een internationaal uittreksel is geen vertaald document, maar een uittreksel dat voorzien is van internationaal overeengekomen codes in tien talen. Een uittreksel vermeldt de actuele gegevens van de akte, zonder de historiek van de staat van de persoon op wie de akte betrekking heeft.

Voorwaarden

  • De persoon is overleden in België.
  • De persoon is overleden in het buitenland en er is een Belgische akte opgemaakt op basis van de buitenlandse overlijdensakte.

Terug naar boven

Procedure

Je kunt de akte online aanvragen.
Duid zeker aan voor welk land het uitreksel bestemd is zodat er automatisch een internationaal uitreksel wordt gegenereerd.

Indien het niet lukt om de akte online aan te vragen kan je de akte, na telefonische aanvraag, de volgende werkdag aan het onthaal komen ophalen op vertoon van je identiteitsbewijs.

Je kunt een akte aanvragen van je echtgenoot of echtgenote, je wettelijk samenwonende, je bloedverwanten in de opgaande of neerdalende lijn. Daarnaast kunnen ook de openbare overheid, de wettelijke vertegenwoordiger, de erfgenaam, de notaris en de advocaat een akte opvragen.

Terug naar boven

Meebrengen

Identiteitskaart/Verblijfskaart

Terug naar boven

Bedrag

Online aanvragen