Hert & RUN

De Hert & RUN voert je door de Wintertuin, het stadshart én enkele gebouwen. Volgde je ooit al een traject door de Hofpoort en de Vivaldi-galerij? Je krijgt nú die kans. Onderweg word je bovendien getrakteerd op animatie. 

Wie het hoogste aantal rondes loopt, wint. Verkleed je je als kerstman, kerstkalkoen of kerstboom, dan maak je kans op de prijs voor het beste kostuum. Ook de meest originele teamnaam wordt beloond. Elke deelnemer krijgt drankbevoorrading onderweg en een drankjeton voor het Wintersalon. Er is elektronische tijdsregistratie. Kinderen die deelnemen aan de Bambi Run krijgen een medaille en een gratis rolschaatsbeurt op de rollerpiste.

Programma

18.00-19.00 uur Daginschrijven bij Toerisme & UiT, Grote Markt 44
19.00 uur Bambi Run voor kinderen tot 12 jaar
19.30-20.30 uur Uurloop voor individuele deelnemers en teams tot 6 lopers
20.45 uur Prijsuitreiking en overhandiging opbrengst aan de Pink Ribbonettes
21.15 uur Afterparty in het Wintersalon

Inschrijven

  • Online tot 21 december;
  • bij Toerisme & UiT, Grote Markt 44, tijdens de openingsuren;
  • bij Toerisme & UiT, Grote Markt 44, op de dag van het evenement tussen 18 en 19 uur.

Tarieven

Voorinschrijving tot en met 20 december 7 euro per persoon
Ter plaatse op 29 december 10 euro per persoon
Houders van UiTPAS met kansentarief 2 euro per persoon
Bambi Run gratis

Praktisch

  • Het parcours is niet toegankelijk voor personen in een rolstoel.
  • Kleedkamers en tassenbewaring worden voorzien bij Toerisme & UiT, Grote Markt 44.
  • Er is een grote fietsenstalling in Turnova. 
  • Tijdens het evenement zijn enkele straten verkeers- en parkeervrij. Breng je die dag een bezoek aan het centrum? Raadpleeg dan zeker de verkeersmaatregelen.

Opbrengst naar het goede doel: Pink Ribbonettes

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de roeibeweging een natuurlijke vorm is van lymfedrainage. Dat maakt de roeisport heel gezond voor (ex-)borstkankerpatiënten.

Daarnaast is samen sporten met lotgenoten een vorm van wederzijdse steun én een straf statement naar de buitenwereld: zo tonen deze vrouwen dat ze sterk zijn en niet bij de pakken neerzitten.

Sinds juni 2016 varen de Pink Ribbonettes op het kanaal in Turnhout. Dat doen ze onder het peterschap van Pink Ribbon en in samenwerking met de lokale roeiclub. Momenteel hebben de Pink Ribbonettes een twintigtal enthousiaste leden tussen 30 en 70 jaar. Je herkent hen aan hun roze outfit én (zo zeggen ze zelf) aan hun gebabbel.