Rikolto

Goed eten is een recht

Gezonde en duurzame voeding, vandaag en in de toekomst: dat is waar Rikolto  - het vroegere Vredeseilanden - voor gaat. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen. Want waarom is het niet de normaalste zaak van de wereld dat iedereen toegang heeft tot gezonde, duurzame en betaalbare voeding? Waarom laten we lege brooddozen toe? Vinden we het normaal dat boeren geen degelijk inkomen verdienen door elke dag te zorgen voor goed eten? Rikolto voert elk jaar campagne in januari.

 

Campagne in Turnhout

Vorig jaar doopte Rikolto haar campagne om tot “De week voor goed eten” . Ook Turnhout neemt hieraan deel en tracht op lokaal vlak – in samenwerking met verschillende partners – aandacht te hebben voor duurzame voeding voor, tijdens én na de campagneweek.


Binnen Turnhout is het Sint-Jozefcollege (secundair) een ambassadeur voor Rikolto: zij werken al jaren een educatief project uit met Rikolto. Tijdens de campagneweek zetten zij Rikolto  - en het thema duurzame voeding - binnen én buiten de school mee in de kijker.