Recyclagepark

 

Wie kan op het recyclagepark terecht?

Als inwoner van Turnhout kun je terecht in het recyclagepark (vroeger containerpark) met je elektronische identiteitskaart (e-ID) of je vreemdelingenkaart (met chip).

Niet-Turnhoutenaar die een eigendom, buitenverblijf of zaak hebben in Turnhout kunnen een chipkaart aanvragen die toegang geeft tot het recyclagepark. Deze chipkaart kun je hier aanvragen.

Wat kun je WEL naar het recyclagepark brengen?

Onderstaande afvalstoffen, die ontstaan in Turnhout:

De afvalstoffen moet je gesorteerd aanvoeren anders worden ze geweigerd.

Wat mag je NIET naar het recyclagepark brengen?

Wat kost dat?

De meeste afvalstoffen mag je gratis aanbrengen in kleine hoeveelheden. Een aantal afvalstoffen worden gewogen. Je betaalt aan de betaalzuil bij het verlaten van het betalend gedeelte van het containerpark. Bekijk de tarieven.

Betaal met Bancontact of via het saldo dat je vooraf oplaadde; cash kan niet

Om praktische redenen kun je niet cash betalen. Dit kan enkel met Bancontact of via het bedrag dat je vooraf oplaadde in het computersysteem. Dit kan je doen met je bankkaart aan de betaalzuil op het recyclagepark of vooraf in het Stadskantoor.

Daar kun je voor je naar het recyclagepark gaat ook een bedrag in cash opladen. Dat bedrag kun je dan via de betaalzuil in het recyclagepark gebruiken om te betalen.

De afvalkaarten die je vroeger eventueel gekocht hebt, kun je laten omzetten in een saldo in het computersysteem. Dit saldo wordt gekoppeld aan je e-ID. 

Gratis snoeihout afhalen/laten leveren

Naast afvalstoffen brengen, kun je op het recyclagepark verhakseld snoeihout afhalen of aan huis laten leveren. Dit kun je gebruiken als je gaat composteren of als bodembedekking.