Kansspelen

Voor de organisatie van kansspelen of weddenschappen heb je in België een vergunning nodig van de Kansspelcommissie. Bij bepaalde vergunningen moet je een adviesvraag stellen aan of een convenant afsluiten bij Stad Turnhout.

Om een speelautomatenhal of een wedkantoor te mogen uitbaten, moet je vooraf een convenant afsluiten met Stad Turnhout. Nadien kan je pas een vergunning aanvragen bij de Kansspelcommissie. Je kan een convenant aanvragen via het e-loket voor ondernemers

Wil je weddenschappen aanbieden vanuit een dagbladhandel dan moet je een adviesvraag stellen aan de burgemeester. Nadien vraag je een vergunning aan bij de Kansspelcommissie. Je vult het formulier voor de 'adviesvraag burgemeester dagbladhandel' in en bezorgt deze aangetekend of per mail aan de dienst Ondernemen & Werk. 

Wil je weddenschappen aanbieden vanuit een horecazaak dan moet je een adviesvraag stellen aan de burgemeester. Nadien vraag je een vergunning aan bij de Kansspelcommissie. Je vult het formulier voor de 'adviesvraag burgemeester inzake kansspelinrichtingen klasse III' in en bezorgt deze aangetekend of per mail aan de dienst Ondernemen & Werk. 

Alle informatie over de zeven types van vergunningen en aanvraagprocedures bij de Kansspelcommissie vind je hier terug.