Aanvraag om vestiging/duurzaam verblijf (om EU+, F+ of C of D kaart te bekomen)

Na vijf jaar verblijf in België kan je als vreemdeling een duurzaam verblijf of een "vestiging" aanvragen. Je krijgt dan het statuut van "gevestigde" vreemdeling en wordt in het bevolkingsregister ingeschreven in plaats van het vreemdelingenregister. Zodra de aanvraag na vijf maanden wordt goedgekeurd krijg je ook een ander type verblijfskaart. 

Procedure

Om duurzaam verblijf aan te vragen hoef je dus geen afspraak te maken. Zodra wij jouw mail ontvangen hebben, mailen wij jou een bijlage 22 of bijlage 16 terug. Dit zijn de aanvraagformulieren voor duurzaam verblijf. Na een wachttijd van vijf maanden mag je dan een afspraak maken om de kaart voor duurzaam verblijf aan te vragen (EU+, F+, C of D kaart).

Als je vreemdelingenkaart vervalt tijdens de vijf maanden wachttijd, dien je de oude vreemdelingenkaart nog te vernieuwen voor je een kaart van duurzaam verblijf kan krijgen. Voor meer info zie https://www.turnhout.be/vreemdelingenkaart

Terug naar boven

Meebrengen

Scan je huidige verblijfskaart in en mail deze naar ons naar vreemdelingen@turnhout.be en vermeld dat je een duurzaam verblijf wil aanvragen.

Mensen die niet over e-mail beschikken mogen hun kaart kopiëren en in een envelop t.a.v. de vreemdelingendienst in de brievenbus van Stad Turnhout steken (met vermelding van "aanvraag duurzaam verblijf"). De brievenbus bevindt zich aan de inkom van het stadskantoor op de Campus Blairon. 

Terug naar boven