Turnhout viert feest

Met 'Turnhout viert feest' wil Stad Turnhout alle inwoners en bezoekers een fijne gezinsnamiddag bezorgen. Diverse Vlaamse artiesten brengen sfeer aan de Nieuwe Kaai, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in de kinderhoek. Een Vlaams Muziekfeest staat synoniem voor gezelligheid en ambiance met een hapje en drankje.

Bovendien is dit een gratis evenement voor iedereen!

Vanaf 13 uur zorgt een schare Vlaamse artiesten – Sabine, Jaimy, Matthias Lens, Herbert Verhaegen en De Romeo’s voor een echt zangfeest. Wees erbij en zing mee!

LOCATIE
Nieuwe Kaaiplein

ZONDAG 10 JULI
Aanvang 13 uur
Einde 18 uur

PODIUM
13.30 - 14.15 uur          Dé Splash Kinderdiscoshow met muziek, dans en spel 
14.30 - 18.00 uur          Vlaams muziekfeest met diverse Vlaamse artiesten

KINDERANIMATIE
13.00 - 18.00 uur          Springkasteel
14.30 - 16.30 uur          Ballonnenclown
14.30 - 16.30 uur          Glittertattoos 

DRANK EN SPIJS
13.00 - 18.00 uur          Eet en drankkraampjes zijn open

 

Sabine
Sabine is een zangeres uit de Kempen. Vanaf haar 12 jaar deed ze mee aan soundmixshows, zangwedstrijden, karaoke’s e.d. en kreeg zo de zangmicrobe te pakken. Ondertussen staat ze al 29 jaar semiprofessioneel op de Vlaamse podia met een uitgebreid allround repertoire. Van de alleroudste meezingers tot de betere zingbare dansnummers, Sabine brengt ze allemaal met een ongekende virtuositeit. Haar muzikale droom bestaat erin om mensen te laten genieten van haar songs en muziek.

Jaimy
Jaimy is een Kempense zanger met al bijna 10 jaar podiumervaring op de teller. Met zijn Vlaamse parels kan hij talloze fans bekoren en brengt hij een gezellige sfeer op en naast het podium. 

Herbert Verhaegen
Zeven albums staan er al op de teller. Niet slecht voor een laatbloeier. Ook al zingt hij van z’n 5de… Het is wachten tot 2008 voor hij een eerste keer in de Vlaamse Top 10 staat met “Littekens”. Maar de echte doorbraak komt er in 2012 met een liedje van de Volendamse groep BZN “Yo te amo”.
Vanaf dan gaat het heel snel voor Herbert. Een bloeiende fanclub, en heel wat nummers die pieken in de Vlaamse hitlijsten… sommige op één (“Een ongewone reis”, “Dans met mij”, “Even alleen”, “Jij verbaast me”…). Bijna alle teksten schrijft Herbert zelf. Ook andere artiesten doen graag een beroep op z’n vlotte pen.
Naast muzikant is hij ook actief als presentator op Radio 2 en Ment-TV. Kortom met Herbert op het podium krijg je 100% puur entertainment.

Matthias Lens
Het is weinigen gegeven om een haast vergeten instrument, quasi in z’n eentje nieuw leven in te blazen. Maar het stond in de sterren geschreven: geboren op 25 februari 1986 is de kempenaar Matthias Lens inmiddels al ruim 30 jaar onafgebroken verslaafd aan het accordeon.
Inmiddels maakte hij  succesvolle soloalbums die een top 10 notering haalden in de Ultratop 50 voor best verkochte albums. Naast zijn solocarrière waagde Matthias zich samen met Yves Segers aan een nieuw avontuur met ‘Die Schnappers’. Ze brachten in 2019 een album uit met 13 populaire après-ski-/ambiancehits. Deze werden in een modern kleedje gestoken en voorzien van gepaste teksten. Kortom Matthias Lens is niet meer weg te denken in de Vlaamse muziekwereld.
Hij zal met zijn gevarieerd repertoire ongetwijfeld een gezellige sfeer brengen aan de Nieuwe Kaai.

De Romeo’s
We schrijven april 2003.  Davy Gilles en Chris Van Tongelen staan samen in de musical Romeo & Julia… het kriebelt om samen een groep op te richten! Gunther Levi, vriend bij ‘Familie’, is al snel overtuigd om mee op de kar te springen. En wat een kar… Anno 2022 staan Davy, Chris en Gunther als De Romeo’s bijna 20 jaar op de planken en zijn ze geliefd in heel Vlaanderen. Overal waar de drie heren, bij voorkeur in maatpak, zich vertonen, wordt een feestje gebouwd. Want daar staan ze voor garant… 100% feest! En vooral 100% Vlaamse muziek met talloze meezingers.