Parkings en straatparkeren

De parkings

Kom je van buiten Turnhout? Volg dan de dynamische parkeerbewegwijzering  (elektronische parkeerwijzers) naar de gewenste parkeerzone in de Turnhoutse binnenstad.
Op de dynamische borden zie je de route naar de beschikbare centrumparkings en het aantal vrije parkeerplaatsen.

De parkeerwegwijzers geven ook aan waar je de gratis randparkings (Park + Ride) vindt: parking Stadspark (P+R1) en parking Boomgaardplein (P+R2). Daar ben je op maar tien minuten wandelafstand van het centrum. Je kunt er ook de bus heen en terug nemen naar het stadshart.

Op parking Stadspark vind je Fietshuis Stadspark. Daar kun je je wagen gratis achterlaten en voor 100 euro per jaar een fiets huren of voor 50 euro per jaar je eigen fiets stallen.

Straatparkeren

In de Turnhoutse binnenstad is de zone voor betalend straatparkeren afgebakend met zoneborden. Als je parkeert in één van de straten binnen de zone, moet je tijdens de aangeduide uren betalen voor je parkeerbeurt, tenzij je de juiste geldige stedelijke parkeerkaart gebruikt.

In de omgeving van Thomas More, Campus Blairon, VTST is een blauwe zone ofwel een zone met beperkte parkeertijd, aangeduid. Hier kun je gratis parkeren voor maximum 2 uur, mits gebruik van de blauwe parkeerschijf of de juiste geldige stedelijke parkeerkaart.

Aan iedere parkeerautomaat is een gratis parkeerticket beschikbaar voor kortparkeren: 15 of 30 minuten, afhankelijk  van de locatie. Ook de parkeerkaart 'Turnhouts Kwartiertje' blijft geldig in heel de betaalzone. Uiteraard zijn de verschillende parkeerbewijzen niet met elkaar combineerbaar.

TIP: met sms-parkeren betaal je geen minuut te veel! Alle praktische informatie hierover vind je op de parkeerautomaten. 

Stad Turnhout probeert op zoveel mogelijk plaatsen rekening te houden met een voldoende aanbod aan parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Personen in het bezit van een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap kunnen in Turnhout gratis en voor onbeperkte duur parkeren overal op het openbaar domein. De kaart moet hierbij zo aan de voorruit worden gelegd, dat de geldigheidsdatum zichtbaar is. In de privaat uitgebate parkings (met slagboom) moet men een betaalticket aan de automaat nemen. De ziekenhuisparkings zijn hierop de enige uitzondering. Onderaan kun je de lijst downloaden met een overzicht van de parkeerplaatsen die in Turnhout voorbehouden zijn voor personen met een handicap.