Materialen lenen voor je evenement

Organiseer je een evenement of activiteit? Bekijk dan zeker of Stad Turnhout je hierbij technisch kan ondersteunen. 

Via de uitleendienst kan je materialen zoals nadars, podiumelementen, tafels, stoelen, volksspelen ... ontlenen. Voor bepaalde activiteiten kan je ook technische prestaties aanvragen zoals het vervoeren van materialen, het plaatsen van parkeerverboden, het aansluiten van electriciteit ... 

Voorwaarden

De uitleendienst is er voor iedereen die een publiek toegankelijke activiteit organiseert op het grondgebied van Turnhout. 

Uitzondering: andere overheidsinstellingen kunnen onder bepaalde voorwaarden ook gebruik maken van de uitleendienst. De toezegging van de ontlening kan enkel wanneer de gevraagde materialen twee maanden voor de start van het evenement nog beschikbaar zijn. De overheidsinstellingen moeten de materialen zelf komen ophalen en terugbrengen.

Hier vind je het volledige retributiereglement over het ontlenen van materialen. Bij vragen of informatie over de reservatie of materialen kan je de uitleendienst telefonisch contacteren op 014 40 96 90.

Terug naar boven

Procedure

Via deze link kan je de materialen aanvragen en reserveren.

Je doet je aanvraag minstens 21 dagen en maximum zes maanden op voorhand. Je ontvangt per mail een antwoord met de beschikbaarheid en de prijzen. Daarna kan je definitief reserveren. Na de reservatie ontvang je een bevestiging.

Je betaalt geen waarborg, maar draagt uiteraard goed zorg voor de ontleende materialen. Veroorzaakte schade rekenen we aan.  

Je kan bij de reservatie kiezen of je de materialen zelf ophaalt of ze laat leveren.

Zelf ophalen en terugbrengen
Wanneer je de materialen zelf wilt ophalen en terugbrengen maak je telefonisch een afspraak bij Stadsbedrijven op het nummer 014 40 96 60. Je vindt Stadsbedrijven in de Everdongenlaan 11. Elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 16 uur. 

Laten leveren en ophalen
Materialen laten leveren en terug ophalen kan enkel op afspraak, van maandag tot vrijdag van 8 tot 16 uur. Bij het leveren of ophalen is er steeds een verantwoordelijke (ouder dan zestien jaar) van de organisatie aanwezig om de materialen te ontvangen. Na de periode van de ontlening worden de kosten gefactureerd. 

Uitzondering: Brandblusapparaten en vlaggen dien je steeds zelf op te halen bij Stadsbedrijven. Dit na telefonische afspraak op het nummer 014 40 96 90, elke werkdag van 8.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 16 uur.

Terug naar boven