Prikkels Kansarmoede en Diversiteit

Coachingsmap 'Identiteit - Identiek?'

Deze bundeling van methodieken wil leerkrachtenteams en studenten lerarenopleiding met vragen rond kansarmoede en diversiteit prikkelen en aan de slag laten gaan. Ze wil de oogkleppen wegnemen en stimulansen geven om gelijke onderwijskansen aan te bieden. Het is belangrijk om met gans het team aan de slag te gaan zodat zij oog krijgen voor de kansenbelemmerende factoren in hun klas en voor de kwetsbare kinderen/jongeren en hun problematieken.

Wil je over dit thema met specifieke materialen aan de slag? Blader dan snel verder in de online bundel en kom een kijkje nemen in het documentatie- en leermiddelencentrum Atlas in Turnhout waar al deze materialen te vinden zijn. Tevens krijg je hier professioneel advies over hoe je deze materialen het best kan inzetten.

Samen met docAtlas, doorElkaar en T' ANtWOORD ontwikkelden we ook enkele prikkels rond het armoedethema. Er bestaan er al rond warm onthaal, schoolreizen en feesten.

Voor vragen over of ondersteuning bij het gebruik van deze coachingsmap kan je terecht bij de onderwijsconsulenten van Gelijke Kansen Stad Turnhout.