Hertelijke buurten

Hertelijke buurten is een wedstrijd waarbij we vanuit de stad onze inwoners aanmoedigen om in de eindejaar periode de stad te laten schitteren. We organiseren hiervoor een wedstrijd, de Hertelijke Buurten, waarbij inwoners zich kunnen inschrijven per straat of individueel. Elke deelnemer aan de wedstrijd krijgt vanuit de stad een startpakket met versieringsmateriaal om zijn woning of buurt in te kleden in een Winters thema

Dit jaar leggen we de focus niet op verlichting, maar brengen we de wintertuin naar de wijken. Je kan je tot en met 11 December 2022 inschrijven als buurt voor de wedstrijd. Er zijn 3 thema's waar we dit jaar op jureren.

Het warmste nest

  1. Je krijgt als buurt een houten weesdiertje uit de wintertuin. De buurt die het warmste nest maakt (een wintertuintje van je buurt) wordt beloond. Neem het warme nest op in de rest van de versiering van je buurt. 
  2.  
  3. Het warmste ontmoetingsmoment

  4. Organiseer tijdens de winterperiode een leuke ontmoeting in je buurt, neem er leuke foto's van en stuur deze in. Elke soort ontmoeting kan meedingen naar een prijs. Zingende kinderen met nieuwjaar, een winterwandeling, een borreltje bij de vuurkorf. Zolang het buurtgevoel er vanaf straalt maakt de foto kans op een van de prijzen. De foto's kan je insturen tot en met 6 januari 2023 naar buurtmakerij@turnhout.be met vermelding van "Warmste ontmoeting Hertelijke Buurten - Naam van je buurt "
  5.  
  6. De mooiste belevingsroute

Maak van je straat een beleving. Organiseer een berenjacht, maak van je straat een glas in lood straat , schrijf een verhaal op de ramen van je straat, ...Elk creatief idee waarbij je je hele straat kan betrekken komt in aanmerking voor de belevingsroute. 

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.

 

De wedstrijd beloont voor elk van bovenstaande categoriëen 1 buurt met een ontmoetingsmoment dat door Stad Turnhout mee wordt georganiseerd. Wij voorzien een act en een foodtruck, de buurt zorgt voor een drankje. Op die manier kan je samen met je hele straat/buurt de winst van de wedstrijd delen. Meer info vind je terug in het wedstrijdreglement.

 

We wensen je alvast een fijn eindejaar toe.