Cultuurhuis de Warande

De Warande

Cultuurliefhebbers weten perfect waar ze moeten zijn. In de voormalige tuin van het kasteel ligt een van de grootste cultuurhuizen van Vlaanderen, de Warande. Vroeger een rustpunt in de stad, nu een culturele broedplaats.

Ontstaan voor EXPO 58

Het idee althans. De plechtige opening vond plaats in 1972. Sindsdien groeide de Warande uit tot een multifunctioneel cultuurhuis. Volwassenen, jongeren, kinderen en zelfs scholen trekken hier naartoe als ze zich willen laten vervoeren door cultuur. Filmfestival MOOOV, Strip Turnhout, Architectuurvereniging Ar-Tur en Kunst in Zicht wonen ook in de Warande.

Fonkelnieuw geschitter

In 2005 opende de Warande met de Kuub een prachtzaal die uitblinkt door haar vormgeving. Dat smaakte naar meer. In 2012 trok de Warande het doek van een vernieuwd cultuurcomplex. De upgrade is indrukwekkend: een nieuwe centrale hal, een nieuw café, een nieuwe Tuinzaal, een nieuwe exporuimte en een spiksplinternieuwe ondergrondse fuifzaal! Als kers op de taart werd de schouwburg ook in een volledig nieuw kleedje gestoken.

Bezoek de Warande met gids

Boek een groepsbezoek onder leiding van een gids aan de Warande.