Communicatiemiddelen voor scholen

Scholen kunnen gebruik maken van de volgende communicatiekanalen van Stad Turnhout:

Lichtkranten

De lichtkranten aan de Turnhoutse invalswegen werden op maandag 25 februari 2019 definitief uitgeschakeld.

Het stadsbestuur plaatst nieuwe informatieschermen in het Turnhoutse stadshart. Die zijn eigentijds en hebben veel meer mogelijkheden dan de oude lichtkranten. Boodschappen moeten niet meer worden beperkt tot zes regels van vijftien tekens maar worden verrijkt met foto- en filmmateriaal. 

Voor de scholen die hun activiteiten aankondigden via de lichtkranten, zijn er ondertussen veel andere mogelijkheden. Naast de sociale media is er bijvoorbeeld ook de UiTdatabank waarlangs communicatie kan doorstromen naar tal van kanalen zoals het UiTmagazine of eventueel de nieuwe schermen.

Website 

Op de website vind je bij 'Onderwijs en Vorming' alle informatie over onderwijs in Turnhout, voor burgers en voor scholen. 

Stadsmagazine

Het Stadsmagazine is het maandelijkse magazine van Stad Turnhout. Hierin kunnen artikels van scholen opgenomen worden wanneer ze interessant zijn voor een breed publiek en mits goedkeuring van de redactieraad. Bekijk hier het archief. 

Elektronische nieuwsbrief Welzijn - Onderwijs

Een maandelijkse elektronische nieuwsbrief met informatie voor en van scholen, ouders, sociale partners en Stad Turnhout. Wil je deze nieuwsbrief ook graag ontvangen? Klik hier.

Scholentoer

Maandelijks gaat een collega langs alle Turnhoutse scholen met informatie (bv. folders) van diverse organisaties en onderwerpen die voor scholen interessant kunnen zijn.

Wil je ook iets meegeven? Mail Cindy Mergits met vermelding van wat je wil verdelen. Je kan je materiaal dan na afspraak afleveren op het Stadskantoor - Campus Blairon 200.

Gelieve pakketjes te maken per school, met duidelijk op elk pakketje de naam van de school. Maak de pakketjes niet te zwaar, want anders kunnen we ze niet meenemen. 

Perslijst

Je kunt een actuele perslijst opvragen via communicatie@turnhout.be

Facebookpagina Onderwijs in Turnhout

Leuk nieuws over jouw school? Geef het door en dan kunnen we het delen op de facebookpagina van Onderwijs in Turnhout