Coming World Remember Me

Afbeelding Coming world remember meVan 9 tot en met 23 oktober verwelkomen we Coming World Remember Me (CWRM) in Turnhout (voormalige bib in de Warande). Dit project laat mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600 000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen in 2018 de landartinstallatie Coming World Remember Me vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. Bedenker van het project is kunstenaar Koen Van Mechelen.

CWRM brengt een universele boodschap van hoop en verbondenheid, met veel respect voor de 600 000 slachtoffers die tijdens de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem vielen. Verschillende scholen, verenigingen en instellingen komen in groep alvast een beeldje maken. Ook jij kunt je steentje bijdragen! Individueel of in kleine groep deelnemen, is mogelijk op:

  • zaterdag 22 oktober en zondagen 9 en 23 oktober van 9 tot 12 uur
  • woensdagen 12 en 19 oktober en vrijdagen 14 en 21 oktober van 18 tot 21 uur

Wil je met jouw vereniging, buurt of organisatie langskomen (minstens vijftien personen), dan zijn er ‘s avonds nog meerdere momenten mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is 25, de toegang is gratis. De workshop duurt ongeveer een uurtje. Heb je interesse? Neem dan gerust contact op met Cultuurcoördinatie Turnhout.

Elke deelnemer wordt ‘peter’ of ‘meter’ en ontvangt een certificaat van deelname met hierin een dog tag met CWRM-stempel. Aan het unieke beeldje worden maker en slachtoffer, opgenomen in ‘de namenlijst’ van het Flanders Fields Museum, gekoppeld.

Meer info

Reserveren

Cultuurbeleidscoördinatie
cultuur@turnhout.be 
014 44 33 57