Tariefwijziging De Lijn vanaf 1 mei

Vanaf 1 mei is de “Gemeentekaart” niet langer geldig. Dan betaal je voor een busrit in het regionaal stedelijk gebied (Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout) het normale tarief. Reizigers met een “Gemeentekaart” kunnen deze nog tot en met 30 april gebruiken. Daarna kan je, bij de buschauffeur, het saldo van je kaart omruilen tegen een Lijnkaart in voorverkoop.

 

Wie af en toe met De Lijn reist kan best overschakelen op de ‘Lijnkaart’. Deze kaart kost 10,00 euro en is enkel in voorverkoop te verkrijgen. Je kan ze op alle voertuigen van De Lijn gebruiken, in gans Vlaanderen, dus ook buiten de stadsregio Turnhout in tegenstelling tot de gemeentekaart. Afhankelijk van de lengte van je rit - 1 en 2 zones of 3 zones en meer - betaal je 1,00 of 1,90 euro voor je busrit. De adressen van de voorverkooppunten in de regio vind je op www.delijn.be. Je kan je Lijnkaarten ook online bestellen via de eShop. Meer info hierover vind je op de website van De Lijn.


Reist u regelmatig met De Lijn, dan is een abonnement voordeliger. Prijzen voor jaarabonnementen, onbeperkt reizen alle voertuigen van De Lijn:
- Buzzy pass € 183,00 voor jongeren tot 25 jaar
- Omnipas € 249,00 voor 25-65 jarigen, indien u met de bus naar het werk gaat kan het zijn dat u via uw werkgever een korting krijgt.