Zaalzoeker maakt activiteiten mogelijk

9
november
2022

Turnhout heeft een rijk verenigingsleven. ‘Dat betekent onder meer dat heel veel mensen voor heel veel activiteiten op zoek zijn naar geschikte ruimtes’, weet schepen van Jeugd en Sport Jan Van Otten. ‘Zij willen vergaderen, feesten, optreden, sporten, tentoonstellen enzovoort. Tegelijk zijn er verenigingen, parochies, scholen en ondernemers die hun lokalen willen delen. Enerzijds om ruimte te geven aan de sociale activiteiten van anderen, anderzijds om hun eigen oplopende kosten te verlichten. De moeilijkheid tot nu toe was om vraag en aanbod in elkaar te passen. Met de ‘zaalzoeker’ bieden we een oplossing.’

‘Geschikte activiteitenlocaties zijn eerder schaars en eigen infrastructuur is voor veel verenigingen te duur’, vult schepen van Cultuur Astrid Wittebolle aan. ‘De ruimtes die we hebben in de stad willen we dan ook zo efficiënt en optimaal mogelijk gebruiken. Daarom hebben we een digitaal platform gebouwd waar zaalzoekers en zaalaanbieders elkaar gemakkelijk kunnen vinden.’ De zaalzoeker geeft een duidelijk overzicht van alle zalen en lokalen die in Turnhout beschikbaar zijn. Om gericht te kunnen zoeken, zijn ook de belangrijkste kenmerken van elke locatie voorhanden, onder meer de afmetingen, de bereikbaarheid, de toegankelijkheid, de prijs, de eventuele keukenuitrusting en de technische installaties. De zaalzoeker is bedoeld voor verenigingen, individuen en bedrijven. 

‘Op dit moment zijn er ongeveer 90 zalen beschikbaar in het systeem, maar het platform kan gerust nog groeien. Iedereen mag zalen en lokalen aanmelden’, besluiten de schepenen.

zaalzoeker.turnhout.be