Winterwandelingen

Tintelende tenen, rode wangen en een frisse neus?

Niets gaat boven een luchtje scheppen tijdens de meest gezellige periode van het jaar. 
Stap daarom samen met familie of vrienden een van onze winterwandelingen mee in het Turnhouts Vennengebied. 
Geniet van drie verschillende routes die zijn uitgestippeld in samenwerking met Pasar: kinderwandeling (4,5 km), natuurliefhebber (9 km) en stevige stapper (16 km) . Voor ieder wat wils! Je wandelt langs prachtige winterse taferelen die je wandeling écht de moeite waard maken. 
Dus wie heeft zin om een frisse neus te halen? Nadien kun je lekker ontdooien voor de open haard.
Download de brochure Winterwandelingen.

Praktische info

Zoek met Bink de Vennen-Ververs - 4,5 km

Ken je Bink nog? Hij is de grote handhaver van het groene noorden in het Turnhouts Vennengebied. 

De laatste tijd ziet Bink regelmatig iets wegspringen ... Zouden het de Vennen-Ververs zijn? Deze trolachtige schepsels verzorgen al eeuwen de kleuren van het Vennengebied. Dit doen ze door het groene noorderlicht op te vangen en om te zetten naar verf. En met die verf, verven ze dus het Vennengebied. Ga samen met Bink op zoek naar het groene noorderlicht en de gekke trolletjes. Maar vergis je niet, je zal goed moeten zoeken want ze zijn echt mensenschuw ...

Benieuwd wat Bink te vertellen heeft?

Download dan snel de Erfgoedapp op je smartphone of tablet en ga samen met Bink op zoek naar de Vennen-Ververs.

Praktische info

Kerst-doe-tocht van 2,5 km met win-actie

De kerstman is in het land. Samen met zijn rendieren en de elfen haalt hij de meest acrobatische toeren uit. Ze vliegen razendsnel en met de grootste precisie tussen de kerstbomen door, lopen met een subliem evenwichtsgevoel over de spekgladde daken en doen de mooiste sprongen over allerlei grote en kleine cadeautjes. Het is echt magisch om hun spektakel te bewonderen.

Wil jij ontdekken of jij misschien wel het team van de kerstman kan versterken? Kom dan zeker naar het Stadspark om er te klimmen, klauteren en springen. Er is een kerst-doe-tocht die start aan Sporthal Stadspark. Aan de hand van je kerstrouteplannetje ga je op zoek naar verschillende magische opdrachten. Zet je kerstmuts dus op, smeer je benen in en breng je familie en vrienden mee en ontdek de kerstman, elf of rendier in jezelf.

Win Win Win

Tijdens de wandeling kan je opdrachten uitvoeren en vragen oplossen. Wil je een leuk cadeautje winnen? Vul het deelnameformulier volledig in op de ommezijde van het plannetje.

Praktische info

Hertelijke Buurtenwandeling

Vele Turnhoutse buurten deden mee met de actie Hertelijke Buurten. Ze hingen lichtjes op, maakten warme plekjes en creëren zo mee een hertelijke sfeer in onze stad. Ook jij kan daarvan genieten. De Buurtmakerij maakte vijf wandelingen door die verlichte buurten. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Tip: rond 17 uur gaan de lichtjes in de Hertelijke Buurten aan voor een extra warme sfeer.

Praktische info