Winterbeleving

Circus 'Bêtes de foire', topcircus in de aanloop naar Kerstmis

Twee jaar geleden veroverde Circus Ronaldo in de kerstperiode onze harten met 'De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo'.
Dat smaakt naar meer topcircus in de aanloop naar Kerstmis. Laat je dit jaar verrassen door het wonderlijke 'Bêtes de foire'.

Elsa en Laurent wonen in een kleine tent. Zij knutselt, naait en houdt de boel recht. Hij speelt, jongleert en laat zich helemaal gaan. Hun hond ligt erbij en kijkt ernaar. 'Bêtes de foire' neemt je mee naar een wondere wereld, waarin de vreemdste voorwerpen tot leven komen. Oude circusacts krijgen een heel nieuw leven, en de muziekmachine duikt te pas en te onpas op. Een uur lang kijk je met grote ogen en een glimlach naar een doldwaze, magische fantasie.

"Bêtes de foire is zowel absurd als magisch …
Een unieke beleving die je meezuigt in een nostalgisch universum. ****" (Concertnews.be)

Praktische info

Vertellingen aan de stoof - geannuleerd

Hou jij ook van de gezellige warmte aan een stoof en tegelijkertijd luisteren naar verhalen? 

Gitt van de Verhalenweverij komt verhalen vertellen met de kamishibai aan de stoof in Klein Engelandhoeve. De kamishibai is een vertelkastje uit Japan. Zodra het vertelkastje opengaat, begint de magie en zie je prent na prent het verhaal verschijnen. De verhalen richten zich op kinderen tot 12 jaar. Mama's, papa's, oma's en opa's zijn uiteraard ook welkom!

Omwille van de huidige coronamaatregelen werden de 'Vertellingen aan de stoof' geannuleerd.

Kunstatelier met je gezin (vanaf 8 jaar)

Kriebelt het bij jou of je kinderen ook om tijdens de kerstperiode creatief aan de slag te gaan? Tijdens het laatste weekend van de vakantie begeleidt kunstenares Ann Verhelst jullie graag doorheen een kunstatelier met houtskool, kleur en collage. Breng zo samen jullie familie in beeld en geef de resultaten na afloop een mooi plaatsje.

De ateliers vinden plaats in het kader van de nieuwe expo ‘Passage – Kempense kunst nu’, waarbij 13 Kempense kunstenaars hun werk tentoonstellen in dialoog met een ruimte in het Taxandriamuseum. Combineer je workshop met een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling.

Praktische info

Voorlezen in de Wintertuin

Kom luisteren naar de mooiste en warmste winterse verhalen van de bibliotheek in de Wintertuin.

Winterwandelingen

Ontdek ons aanbod winterse wandelingen deze periode met kerststallen onderweg of een kinderzoektocht.