Winterbelevenissen

Wintershopping

Kerstgeschenken of een feestoutfit koop je dit jaar tijdens de shoppingweekends van 10 en 11 december of 17 en 18 december. Wil je winkelen bij sfeerlicht, ga dan ’s avonds shoppen op donderdag 22 december.

Vergeet zeker niet om je regelmatig op te warmen in één van onze gezellige koffiehuisjes en unieke horecazaken, ze serveren je graag een heerlijk warme chocomelk mét slagroom. En stip alvast 3 januari in je nieuwe agenda voor 2023, dan starten de solden. 

Uren: zaterdag 10 uur tot 18 uur / zondag 13 uur tot 18 uur / laatavondopening tot 21 uur

terug naar boven

Winter Lights

Ontdek het stadshart in, letterlijk, een ander licht. De sfeervolle verlichting van Winter Lights nodigt je van 22 december tot en met 2 januari uit om van de ene bijzonder verlichte plek naar de volgende te wandelen.  

Tijdens de eindejaarsperiode straalt de binnenstad. Winter Lights doet hier nog een schepje bovenop en zet enkele speciale gebouwen extra in de spotlights. Welke gebouwen? Dat ontdek je zelf tijdens een wandeling door de stad. Wil je graag gericht op pad gaan, dan kun je bij Toerisme & UiT (Grote Markt 44) een plan ophalen. Daarop staan de verlichte gebouwen aangeduid. Maak je beleving helemaal compleet en vul je wandeling aan met toeristische bezienswaardigheden. Die staan er ook op. 

DO 22 DEC – MA 2 JAN
17-23 uur
Route: haal een plan op bij Toerisme & UiT (Grote Markt 44) vanaf 19 december
Gratis

terug naar boven

Huifkartochten

Wil je niet wandelen maar wel de sfeer opsnuiven, laat je dan voeren in een huifkar! Nestel je onder een dekentje en geniet van de rit in een winterse sfeer. Breng ook zeker je (klein)kinderen mee want zij worden onderweg uitgedaagd om pakjes te tellen en gebouwen te zoeken. 

Opstappen doe je tussen het Stadhuis en de kerststal op de Grote Markt. Je maakt een rit van ongeveer 45 minuten door het centrum van de stad. Eindigen doe je aan het Speelkaartenmuseum. Daar wacht je een (warme) drank en kun je het museum gratis bezoeken. 

Help! De pakjes zijn verdwenen!
Helpen je (klein)kinderen de kerstman zijn pakjes terug te vinden? Tijdens het opstijgen met Rudolf, zijn rendier, is hij per ongeluk al zijn cadeautjes verloren. Nu liggen ze ergens in Turnhout. 

Onderweg tellen de (klein)kinderen het aantal pakjes dat ze tegenkomen en dit noteren ze op de antwoordkaart. Maar ze moeten ook goed rondkijken om te weten welke toeristische gebouwen ze zien. Want ook dat moeten ze opschrijven. 

Door je gegevens in te vullen en het antwoordformulier bij Toerisme & UiT binnen te brengen, maken de kinderen kans op een leuke prijs. Dat kan tot en met 31 december. 

MA 26 DEC EN WO 28 DEC
Tussen 12 en 16 uur vertrekt er elke 45 minuten een huifkar. Laatste vertrek om 15.15 uur.
Start: tussen Stadhuis en kerststal op de Grote Markt
Einde: Speelkaartenmuseum
Duurtijd: 45 minuten
5 euro (volwassenen) /  2,5 euro (-12 jaar) / 1 euro (UiTPAS Kempen)
Inschrijven is verplicht en kan via www.visitturnhout.be/tickets 

terug naar boven

Vertellingen aan de stoof

Hou jij ook van de gezellige warmte aan een stoof en tegelijkertijd luisteren naar verhalen? 

Reserveer je plaatsje aan de stoof in Klein Engelandhoeve en laat je meeslepen door de magische verhalen verteld door Ilse Proost en muzikaal ondersteund door Jef Van Den Broeck. De verhalen richten zich op kinderen van 5 tot 10 jaar. Mama's, papa's, oma's en opa's zijn uiteraard ook welkom!

DI 27 DEC EN DI 3 JAN
18 uur
Duur: ongeveer een uur met een korte pauze
Gratis – Inschrijven is verplicht via www.visitturnhout.be/tickets (25 tot 30 deelnemers per avond)

terug naar boven

Hertelijke buurten

Wil je jouw straat of buurt dit eindejaar letterlijk en figuurlijk laten schitteren, maak dan je buren warm en stel je kandidaat als meest ‘Hertelijke buurt’! Er worden prijzen verdeeld in drie categorieën: ‘het warmste nest’, ‘de warmste ontmoeting’ en ‘de leukste belevingsroute’. Je krijgt een startpakket cadeau, maar wat je vooral nodig hebt om te winnen, is veel goesting, fantasie en warmte. Inschrijven doe je uiterlijk op 9 december.

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

terug naar boven