Vragen over parkeren

Welke taken neemt BesixPark over van Apcoa? 

BesixPark neemt alle taken over van Apcoa behalve de controles op straat, deze zullen gebeuren door de politie. BesixPark heeft een parkeerwinkel waar je terecht kan voor: parkeerkaarten, informatie over de betaalzones of de blauwe zone, vragen over je parkeerboete. Op de website van BesixPark vind je een uitgebreid e-loket, zo kan je ook online heel wat zaken afhandelen en hoef je niet langs te komen in de parkeerwinkel.

Wat gebeurt er met de parkeershop van Apcoa? Waar kan ik voortaan terecht voor mijn parkeerkaart?

Vanaf 2 januari 2017 kan je terecht in de nieuwe parkeerwinkel van Besixpark, op Campus Blairon in het Pieter Corbeels-gebouw tegenover het Stadskantoor.

Dit zijn de openingsuren:

  • maandag: van 14 tot 19 uur
  • woensdag: van 9 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur
  • donderdag: van 9 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur
  • zaterdag: van 9 tot 12 uur

Ik heb een parkeerkaart van Apcoa. Wat gebeurt hiermee vanaf 1 januari 2017?

Alle parkeerkaarten blijven geldig tot de datum die op de kaart vermeld is. De nummerplaatgegevens zijn overgenomen door BesixPark. Deze firma zal een herinneringsbrief versturen als de vervaldatum van je kaart nadert.

Welke documenten heb ik nodig om een(nieuwe) parkeerkaart aan te vragen?

Dit hangt af van de soort van parkeerkaart die je wil aanvragen. Je vindt hierover alles op de website: www.besixpark.com/info-steden/turnhout-besixpark-nv of telefonisch via tel. 03 235 54 55 of e-mail parkeerwinkel.turnhout@besixpark.com

Wat verandert er voor de parkeerders op straat?

Er verandert niets aan de parkeermogelijkheden, de parkeertarieven of de betaalzones en blauwe zone. Je kan nog steeds parkeren met je parkeerkaart of een ticketje van de parkeerautomaat of via een sms-bericht. Er zullen wel meer mogelijkheden zijn om met je smartphone te betalen voor je parkeerbeurt. Tot nu kon dat enkel als je klant was bij 4411. Voortaan kan dat ook met andere providers. De informatie wordt aangeduid op de parkeerautomaten.

Wat verandert er bij de parkeercontroles op straat?

Vanaf 1 januari 2017 zullen politieagenten dagelijks de parkeercontroles uitvoeren. Voor voertuigen die geen geldig parkeerticket hebben, schrijven ze een retributie. Voor andere overtredingen kunnen ze ook optreden en een GAS-boete opstellen.

Ik heb een boete ontvangen omdat ik geen geldig parkeerticket had.

Op de parkeerbon die je aan je voorruit gevonden hebt, staan de betalingsgegevens. Heb je toch nog vragen, neem dan contact op met BesixPark.

De parkeerautomaat is stuk. Hoe kan ik toch correct parkeren?

Als de parkeerautomaat stuk is, moet je je blauwe parkeerschijf gebruiken. Je mag dan zo lang parkeren als de maximaal toegestane parkeerduur bij die parkeerautomaat. De maximale parkeerduur vind je steeds op de parkeerautomaat.