Voetsporen van P.J. Brepols: podcast en stadswandeling

Wist je dat Turnhout zijn eigen Bill Gates had?

Philippus Jacobus Brepols ligt in zijn ééntje aan de basis van de volledige drukkers- en speelkaartenindustrie in Turnhout, en dat is helemaal aan zijn inzicht en durf te danken. Zijn levensverhaal leest als een avonturenroman en is nu neergeschreven in een publicatie. Ze dient bovendien als leidraad voor een stadswandeling langs een reeks opmerkelijke locaties in het centrum van Turnhout.

Daarnaast biedt het Nationaal Museum van de Speelkaart een podcast aan over de zoektocht van Brepols naar het geheim van marmerpapier. Sofie Decleir en enkele Turnhoutse amateurspelers nemen je in het museum auditief mee op één van zijn handelsmissies. Als kers op de taart kan je in de museumshop en bij Toerisme en UiT ook terecht voor het Brepols-bier, met dank aan brouwerij Het Nest.

Om de lancering van de wandeling en podcast in alle veiligheid te laten verlopen vanaf 24 oktober 2020, wordt het Speelkaartenmuseum het allereerste 'home delivery museum' ter wereld. Je bestelt het Brepols-pakket online en komt op eigen tempo en een zelf gekozen moment het verhaal van Brepols ontdekken.

De eerste 100 kopers krijgen hun arrangement bovendien gratis aan huis geleverd. (regio Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse)

Praktisch:
• Het arrangement ‘Voetsporen van Brepols’ kost 10 euro en omvat: de publicatie, een museumticket voor één persoon, een flesje Brepolsbier, een litho, en een linnen draagtas met opschrift ‘Moyelyken Mensch’.
o Het pakket wordt vanaf 24 oktober verkocht in het Nationaal Museum van de Speelkaart (Druivenstraat 18, Turnhout) en Toerisme & UiT (Grote Markt 44).
o Die dag gelden opnieuw de gewone openingsuren. De geplande nocturne naar aanleiding van de Nacht van het Kempens Erfgoed vervalt.
o Online bestellen kan via de webshop van Toerisme & UiT, waarbij de eerste 100 pakketten gratis aan huis worden geleverd binnen de Stadsregio.

Wanneer

Dinsdagvan 10 tot 17 uur
Woensdagvan 10 tot 17 uur
Donderdagvan 10 tot 17 uur
Vrijdagvan 10 tot 17 uur
Zaterdagvan 11 tot 17 uur
Zondagvan 11 tot 17 uur

Waar

Nationaal Museum van de Speelkaart

Druivenstraat 18
2300 Turnhout

Prijs

Gratis

Organisatie

Archief & Musea Turnhout