Straatartiesten | overzicht acts

Tijdens Straatartiesten op de Grote Markt geven niet minder dan elf acts het beste van zichzelf. Bekijk de tijdsindeling om te weten wanneer welke act speelt. En maak hier alvast kennis met het aanbod. 

Mini Relaxerette - Arjan Kruithof

De Mini Relaxerette bestaat uit zes kleurrijke hangmatten waarin het publiek plaatsneemt. In het midden van de installatie staat een klein podium voor live performances. Volkomen relaxed luister je naar verhalen van de ‘human library’ van de Mezrab Storytelling School. Voorbijgangers kunnen op speelse wijze deelnemen door met eigen kracht de installatie in beweging te brengen, even te relaxen of luisteren naar een verhaal verteld door de artiest op het podium in het midden. 

Gekke fietsen

Bij straatartiesten horen fietsen en hoe gekker, hoe liever. Kinderen vanaf zes jaar kunnen zich uitleven op fietsen die achteruit trappen, met grote of met kleine wielen ... Je kan het zo gek niet bedenken. 

Zaal B - Mardulier, Van Bortel en Van Reeth

Voor het eerst sinds het bestaan van het festival staat er een rechtszaal op het programma. In Zaal B (vandaag in zaal C) beslist meester Van Reeth over Ruben Mrdulier die zich burgerlijke partij stelt. Secretaris Milan Van Bortel notuleert de gebeurtenissen. Al doende komt zo de poëzie van de bureaucratie centraal te staan. 

Monster Mash - Chonk

Kom dansen op een wiebelige dansvloer. Door jou komt een drie meter hoge marionet tot leven. De dansvloer is verbonden met de marionet door middel van touwen en katrollen. Het is een duet tussen de deelnemer en het monster, wat een prachtig schouwspel oplevert voor de voorbijgangers. 

Airkesmachine - Micha Vandendriessche

Rijdend op zijn gepimpte mobiel brengt Mr. Airkesmachine met zijn kleurrijke en enthousiaste verschijning een glimlach op ieders gezicht. 

Airkesmachine is nostalgie! Een sfeervol moment vol plezier en verbinding. Een sluitend concept waarbij weinig mogelijk is ... Door de kermismegafoon blazen bekende muzieknummers, er zijn zang- en dansmomenten bij de vleet doorspekt met live-muziek. Mr. Airkesmachine staat steeds in connectie met zijn publiek: de sociale toets werd nergens hoger in het vaandel gedragen. Een van de vele redenen waarom deze act niemand onberoerd laat. 

Barrière - Sur Mesure

Vier artiesten met een rijke achtergrond in muziek, performance, theater en straattheater komen samen om hun voorbestemde plichten te vervullen. Zichzelf onderwerpen aan de noden van een oude barrière. Met humor en misverstanden onder begeleiding van een live soundtrack, nodigt 'Barrière' je uit om een surreële wereld zonder deuren te betreden. 

One Shot - Cie One Shot

Een Chinese paal, ballen, een plank, een boormachine, vijf bijlen, een microfoon en een elektrische gitaar, en ook nog twee artiesten die spelen dat ze zichzelf en elkaar bang maken. Deze voorstelling met de cool van blues en de nervositeit van rockmuziek grijpt terug naar de aloude circusstandaarden, maar met een ongecompliceerde vrijheid. Er wordt gegleden, gehakt en op elkaar ingehakt en hun (on)evenwicht wordt op de proef gesteld. Uiteindelijk valt nog moeilijk uit te maken wat ons nu eigenlijk nog het meest verbluft: de kundigheid van de artiesten of de onvoorspelbaarheid van de voorwerpen. 

Circusworkshop - Circusschool Locorotondo

De Herentalse Circusschool Locorotondo verzorgt doorlopend circusworkshops. Maak spelenderwijs kennis met verschillende circustechnieken zoals jongleren, evenwicht en acrobatie. 

The Show Must Go On - Zinzi en Evertjan

Een voorstelling vol onvervalst enthousiasme, partneracrobatie, humor en live muziek. Poging na poging, van miskleun tot bijna succes, blijven beide artiesten het beste van zichzelf geven. Ze worstelen zich door een bos van verstrengelde ledematen. Geknoopte muziekkabels, wilde acrobatie en vervormde gitaarriffs… Wat er ook gebeurt, de voorstelling gaat door!

Dromoscopen - Charlotte van Otterloo

In de Dromoscopen duik je een wondere wereld in. Drie tot in de puntjes uitgewerkte kijkdozen op hoge poten nodigen je uit om je hoofd naar binnen te steken. De beelden, geuren en geluiden die je er ontdekt, nemen je mee naar een dromerige stad, een onderwaterwereld vol vissen en zelfs een menselijk brein. Een fascinerende ontdekkingstocht voor groot en klein!

TING - Ilon Lodewijks

TING is een performance en een levensgroot bordspel ineen. Zet een koptelefoon op en betreed de wereld van de dingen. Op het spelbord ontmoeten twaalf spelers honderd voorwerpen. TING is een speelse en filosofische performance van telkens 50 minuten waarin je samen 
met andere spelers de menselijke relaties tot objecten onderzoekt.