Stoeber, twee genres onder één noemer

14
maart
2024

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni stoebert het weer in Turnhout. Het gratis muziekfestival is inmiddels aan zijn derde editie toe. Zo trakteren het stadsbestuur en de lokale horeca alle Turnhoutenaren op twee muzikale topdagen. Onder andere Kate Ryan en De Mens doen de Grote Markt daveren.

Op vrijdagavond barst het feest los op de Grote Markt. Kate Ryan haalt ongetwijfeld de beste dansmoves in haar publiek naar boven. Wezz XL en DJ Sinsin vervolmaken de affiche met nog veel meer ambiance: allemaal samen laten zij Turnhout en de wijde regio dansen tot het donker wordt.

Op zaterdag kiest het muziekfestival voor een ander genre, en zo ook een ander doelpubliek. Op het programma staat onder andere de Nederlandstalige rockgroep De Mens, maar ook de indierockband Mooneye en de bluesrockband Fred & The Outcast. Het evenement start dan al in de namiddag, om 14 uur.

‘We organiseren niet één muziekfeest maar twee. We trakteren niet alleen de dansliefhebbers, maar ook de echte rockers. Twee avonden na mekaar halen we Turnhoutenaren en muziekfanaten uit de ruime regio op onze kosten naar onze Grote Markt om de muziekzomer van Turnhout in stijl te starten’, vertelt burgemeester Paul Van Miert.

Horeca

Voor Stoeber werkt Stad Turnhout samen met Horeca Ondernemers Turnhout. ‘Dit is een evenement waar wij samen met de horecaondernemers onze schouders onder zetten. We versterken elkaar wederzijds: het beste wat de muziekscene te bieden heeft gecombineerd met het beste wat de horeca te bieden heeft: op en rond het marktplein is the place to be’, aldus schepen van Toerisme en Centrummanagement Stijn Adriaensens.