Stadstoeren | Praktische info

 

Locatie

Het plein van het Nationaal Museum van de Speelkaart.
Adres: Druivenstraat 18, 2300 Turnhout.
Indien mogelijk: kom met de fiets. Er zijn fietsenstallingen voorzien. De festivalsite is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Van het station Turnhout is het 15 minuten wandelen tot aan de festivalsite. De haltes van de Lijn zijn aan de Grote Markt (4 minuten stappen, en aan de Graatakker (10 minuten stappen).

De festivalsite is klein en overzichtelijk. Er is een centraal infopunt in de Druivenstraat, waar medewerkers je alle info geven. Die vind je in de centrale zone. De andere zones zijn de gele zone (museum, café en museumplein), de roze zone (Druivenstraat), de rode zone (de tribune op de kleine Muylenbergparking), de groene zone (het speeltuintje in de Druivenstraat) en de blauwe zone (de speelplaats van de kinderopvang in de Druivenstraat). Volg de juiste kleur!

naar boven

 

Toegankelijkheid

Stadstoeren is er voor iedereen. Aan de meeste activiteiten kan je gratis deelnemen. Begin met een kijkje te nemen op ons museumplein, er valt heel wat te beleven. Neem gerust je eigen drankje mee, je kan als je wil ook een drankje kopen in het café.

Als je niet goed weet waar te beginnen, helpen medewerkers aan het infopunt je graag verder. Het Stadstoeren-infopunt bevindt zich te midden van het festivalterrein. Heb je een vraag over het programma? Ben je benieuwd naar wat er nu juist te doen is? Of heb je gewoon zin in een babbeltje? De vrijwilligers aan het infopunt staan paraat met antwoorden op (hopelijk) al jouw vragen!

Het hele festivalterrein is rolstoeltoegankelijk. Vele activiteiten zijn woordeloos. Op vrijdag is dat de voorstelling van Theater Stap. Op zaterdag kan je komen meeschetsen met Dinamo. Kurt draait plaatjes, je mag meekleuren aan je eigen bloem in krijt, je kan een zeefdruk maken, een verzoeknummer aanvragen bij DJ Baobab, of komen luisteren naar lokale bands die optreden als ‘Turnhouts goud’. Op zondag kan je je lekker laten verwennen in het hair & beauty salon en dan je foto laten nemen in de mobiele fotostudio van de Ruimte. Je mag meejammen als je muzikaal talent hebt, en schuif ook aan bij onze langste tafel.

naar boven

 

Parking

Parking Muylenberg ligt naast de festivalsite, maar zal mogelijk druk bezet zijn tijdens Stadstoeren. De dichtstbijzijnde gratis parkings zijn Parking Boomgaard (Boomgaardstraat, 12 minuten stappen tot aan de Druivenstraat) en Parking Stadspark (Papenbruggestraat, 12 minuten stappen tot aan de Druivenstraat). Parking Turnova is een betalende parking (Parking Indigo Turnhout Turnova, Otterstraat, 4 minuten stappen).

naar boven

 

Toiletten

Er zijn (rolstoeltoegankelijke) toiletten in het Nationaal Museum van de Speelkaart en in de Kinderopvang Gabbers & co, één van onze festivallocaties. Volg de bewegwijzering ter plekke.

naar boven

 

Food & catering

In café Vijven en Zessen (Nationaal Museum van de Speelkaart, op de festivalsite) kan je terecht voor een drankje. Er zijn foodtrucks waar je iets kan eten. Picknicken is ook toegestaan op Stadstoeren. Je eigen drankje en hapje meenemen is geen enkel probleem.

naar boven

 

Vragen?

Moet ik tickets kopen voor Stadstoeren?
Neen, Stadstoeren is gratis toegankelijk voor iedereen. Enkel voor een beperkt aantal voorstellingen koop je een ticket. Tickets zijn hier beschikbaar. De ticketprijzen houden we bewust laag. Je kan ook tickets kopen met je UiTPAS kansentarief.

Moet ik iets kopen?
Neen, dat hoeft niet. Er zijn foodtrucks en een café waar je iets kan kopen om te eten en drinken. Maar je mag ook picknicken en zelf je drankjes of hapjes meenemen.

Is Stadstoeren geschikt voor gezinnen met jonge kinderen?
Ja, Stadstoeren in Turnhout is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn diverse activiteiten speciaal voor kinderen en er is genoeg te beleven voor alle leeftijden.

Waar vind ik informatie over Stadstoeren tijdens het festival zelf?
Er is een infopunt waar medewerkers je graag op weg helpen. Je kan er ook een brochure afhalen. Verder kan je updates vinden via onze website www.stadstoeren.be

Wat bij regenweer?
Alle activiteiten gaan buiten door, ook bij regen. Voorzie je indien nodig van regenjassen of paraplu’s. In uitzonderlijke situaties kan een voorstelling naar binnen verhuizen, maar er is geen plan B voor alle activiteiten.

Kan ik meehelpen met Stadstoeren?
Stadstoeren ligt mee in de handen van een fantastisch team van vrijwilligers. Heb je zin om mee een handje toe te steken? Stuur dan een mailtje naar stadstoeren@turnhout.be.

Wat met privacy?
Tijdens Stadstoeren worden foto’s gemaakt. Als je liever niet herkenbaar op de foto wil, kan je bij de infobalie een rode sticker ophalen die je op je kleren kan plakken. Zo zien we achteraf welke foto’s niet voor gebruik zijn.

naar boven