Stadstoeren | Programma vrijdag 7 juli

 

Opening Stadstoeren

Openingsact met Theater Stap - CHAIRPEOPLE INVITEERT
Locatie: Museumplein
Gele zone 
20.00 - 21.00 uur
Voor: iedereen 

Theater Stap opent Stadstoeren met een feestelijke stoelendans.. De ‘Chairpeople’ trekken met enkele meubilairstukken van de Grote Markt tot op het Plein van het Museum van de Speelkaart, en bezetten onderweg zowel de stoep als de straat. Kom je ze tegen? Aarzel dan zeker niet om ze een handje te helpen… en wie weet eindig jij ook wel op de grote opening!
De spelers van Theater Stap werkten elke woensdagnamiddag aan deze performance en nodigden buurtbewoners uit om hun wereld in te duiken. 

KRAAKBAND - Theater Stap
Locatie: Museumplein
Gele zone 
21.00 - 21.40 uur
Voor: iedereen 

De muziekband van Theater Stap verklaart Stadstoeren muzikaal voor geopend! De muzikanten halen toeters, bellen en een melodica uit de kast voor een feestelijke playlist met covers, eigen nummers en af en toe een scheve noot. De dansvloer lonkt… ambiance gegarandeerd!

naar boven

 

Openingsact met de Turnhoutse reuzen - Optocht van de kaartenreuzen

Locatie: van de Grote Markt naar de festivalsite
Gele zone
20.00 - 21.00 uur
Voor: iedereen
Gratis toegankelijk

Het is zover: Stadstoeren gaat van start. Speciaal voor die gelegenheid, komen de twaalf Turnhoutse kaartenreuzen buiten. Zij vergezellen ons met hun indrukwekkende verschijningen van aan de Grote Markt tot aan de Stadstoerensite.

Zin om mee te wandelen? Geef de reuzen een hand, en volg de muziek.

naar boven

 

Café Vijven en Zessen

Locatie: Café Vijven en Zessen
Gele zone
19.30 - 23 uur
Voor: iedereen

Café Vijven en Zessen in het Museum van de Speelkaart is een van de gezelligste plekjes in Turnhout. Van 7 tot 9 juli staat het café in het teken van Stadstoeren. Het stadsfestival strijkt neer op het caféterras en de aangrenzende parking van het Speelkaartenmuseum. In het café vind je alle informatie over het festivalprogramma. Bestel een drankje, sla een babbeltje en kijk uit op de gezellige Stadstoeren-drukte. Kom genieten van spelletjes, muziek, theatervoorstellingen, workshops en nog veel meer!

naar boven

 

Museumplein

Gele zone
Doorlopend vanaf 19.30 uur
Voor: iedereen, ook voor kinderen

Heel het weekend door is het Museumplein de plek waar je wil zijn.

De parking van het Speelkaartenmuseum krijgt voor de gelegenheid een make-over, want het zal dienst doen als ontmoetingsplein van Stadstoeren.

Het duo scenografen Bruno en Elke voorziet een gezellige houten jungle, als tribune, hanghoekje of schaduwplekje.

naar boven

 

Film MOOOV: Baghdad Messi

Locatie: Tribune
Rode zone
Film: 22.00 - 23.30 uur
Voor: iedereen
Gratis toegankelijk

Jaarlijks, rond eind augustus, strijken de openluchtfilms van MOOOV neer in Turnhout. Speciaal voor Stadstoeren kan je dit jaar aan het begin van de vakantie een openluchtfilm meepikken. Op vrijdag staat Baghdad Messi (2013) van Sahim Omar Kalifa op het programma. De film vertelt het pakkend verhaal van de elfjarige Hamoudi uit Bagdad wiens grootste droom het is om ooit topvoetballer te worden, net zoals Messi. Tijdens een potje sjotten met vrienden, wordt zijn wijk gruwelijk aangevallen. In één klap verliest Hamoudi zijn been en zijn jongensdroom. Toch blijft hij zijn hart en passie voor voetbal volgen …

naar boven

 

Mini-cinema: Rumba

Serendipity Sound System
Locatie: Museumplein
Gele zone
Muziek en film: 22.00 - 23.30 uur
Voor: iedereen
Gratis toegankelijk

De kleinste en charmantste cinema van Turnhout staat op Stadstoeren! Twee avonden op rij strijkt Serendipity Sound System neer op het Museumplein, met een zomerse film en swingende muziekjes voor- en achteraf. Vrijdag kiest de kleinste cinema voor Rumba van Dominique Abel. Geniet van deze vrolijke film over het koppel Fiona en Dom, twee leraren Frans die een passie delen voor latino-danswedstrijden. Na een auto-ongeluk wordt hun leven op zijn kop gezet …

naar boven