Drie grote werken in april

28
maart
2018

Stad Turnhout blijft investeren in betere wegen en fietspaden. Daarom starten er begin april verschillende werken op wegen naar het centrum van de stad. Deze kunnen tijdelijk wel wat hinder met zich meebrengen. Er zijn omleidingen voorzien voor de verschillende weggebruikers. De beide campussen van AZ Turnhout blijven steeds bereikbaar.

Op dinsdag 3 april start de heraanleg van de Rubensstraat tussen de in- en uitgang van AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth en de ring. De Rubensstraat is in dit gedeelte afgesloten voor autoverkeer. Het ziekenhuis blijft bereikbaar via de ring, Steenweg op Gierle, Patriottenstraat, Rubensstraat en omgekeerd. Eind mei is de heraanleg klaar.

Vanaf maandag 9 april starten de werken voor de heraanleg van het kruispunt Steenweg op Merksplas met Fonteinstraat aan Brug 2. Met de vernieuwing van dit kruispunt wil Stad Turnhout de veiligheid van alle weggebruikers verhogen. De werken duren tot 31 mei. De Steenweg op Merksplas is tijdens de werken aan het kruispunt van de Fonteinstraat volledig afgesloten. AZ Turnhout campus Sint-Jozef blijft bereikbaar via de ring. Fietsers volgen een omleiding via de ring, de tunnel onder de Nassaulaan naar de Oude Beersebaan, Koningin Astridlaan, Hertoginstraat, Brugstraat en omgekeerd. Auto’s volgen een omleiding via de ring, Steenweg op Antwerpen, de Merodelei, Prinsenstraat, Karel Oomstraat en Nieuwe Kaai. Vanaf de Nieuwe Kaai is de omleiding via de Brugstraat, Hertoginstraat, Koningin Astridlaan, Steenweg op Antwerpen en de ring.

Ook op maandag 9 april starten de werken voor de aanleg van de fietsas Brugstraat, Robsonplein, Tramstraat en Onze Lieve Vrouwstraat. Deze nieuwe fietsas zorgt ervoor dat fietsers zich makkelijker en veiliger kunnen verplaatsen van het noorden van de stad naar het centrum. De werken duren tot begin juli. Fietsers volgen de fietsomleiding via de Merodelei, Pater van Mierlostraat, Heidebloemstraat, Lodewijck de Koninckstraat naar de Tramstraat of via de Heidebloemstraat, Guido Gezellestraat, Rerum Novarumlaan, Hertoginstraat naar de Brugstraat.