Renovatie voetgangerstunnel Stwg. op Zevendonk

10
augustus
2017

Vanaf woensdag 16 augustus gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) grondige renovatiewerken uitvoeren aan de voetgangerstunnel onder de Steenweg op Zevendonk. De werken zullen ongeveer twee maanden duren. Tijdens de werken is de tunnel niet toegankelijk, maar bovengronds wordt voor voetgangers een tijdelijke oversteekplaats voorzien.

Tunnel zo goed als nieuw na renovatie
De voetgangerstunnel onder de Steenweg op Zevendonk, ter hoogte van het kruispunt met de Schorvoortstraat, is toe aan een grondige renovatiebeurt. De binnenbekleding is
versleten en bij regenweer stropt de waterafvoer waardoor er geregeld plassen blijven staan in de tunnel. AWV zal daarom de wand- en vloerbekleding volledig vernieuwen.
Om het comfort voor gebruikers van de tunnel verder te verbeteren, worden ook de trappen, de aanloophellingen en de bovengrondse leuningen van de tunnel helemaal vernieuwd. Na afloop van de renovatiewerken zal de tunnel dus zo goed als nieuw ogen.

Veilige oversteek tijdens werken
De renovatiewerken zullen ongeveer twee maanden duren. Tegen eind oktober moet de vernieuwde tunnel klaar zijn. Tijdens deze periode is de tunnel volledig afgesloten.
Bovengronds komt er wel een tijdelijke oversteekplaats, zodat voetgangers op een veilige manier de drukke Steenweg op Zevendonk kunnen oversteken. De oversteekplaats wordt uitgerust met tijdelijke verkeerslichten met een drukknop.

Blijf op de hoogte
Op de website www.wegenenverkeer.be vind je de meest actuele informatie over de werken.