Project Parkwijk

Samen voor de Parkwijk

De Parkwijk is een grote sociale voorbeeldwijk uit de jaren ‘60 en ’70. Dankzij het vele groen en de autoluwe straten is het een aangename woonbuurt. Ze is zelfs aangeduid als modern erfgoed. Maar het is nu hoog tijd voor renovatie en vernieuwing. Woonmaatschappij Woonboog en Stad Turnhout werken samen om hier een voorbeeldwijk voor de toekomst van te maken.

Het masterplan legt de principes vast. Hoe gaan we om met diverse woontypes, met water, met auto- en fietsverkeer, met energie.

Werken is veranderen

De uitvoering zal een tiental jaren duren. De actuele deelprojecten vind je op de overzichtskaart. De Woonboog werkt aan de sociale huurwoningen. Stad Turnhout legt de publieke ruimte helemaal opnieuw aan, met veel aandacht voor groen en water.

Blijf op de hoogte, en praat mee

Sinds 2018 hebben we op verschillende Denkavonden en Infomomenten met bewoners gepraat over de toekomst van de wijk. Vanuit de '18 punten voor de Parkwijk' is een masterplan opgemaakt. Geregeld zijn er bewonersbrieven, nieuwsbrieven en brochures bezorgd.  We proberen elk jaar een evenement te organiseren waarbij we jullie in het echt ontmoeten. Dat alles kan je met de laatste nieuwtjes terugvinden op de nieuwspagina.

Het projectteam

Vier mensen van Woonboog en Stad zitten aan het stuur om heel het project in goede banen te leiden. Ze vormen samen het projectteam. Je kan contact met hen opnemen via projectparkwijk@turnhout.be of parkwijk@woonboog.be