Openbare verkoop Kongoplein 2 - Prinsenstraat 27

8
mei
2018

De voormalige gemeentelijke lagere school met conciërgewoning, gelegen aan Kongoplein 2 en Prinsenstraat 27 wordt openbaar verkocht. De gebouwen zijn een ontwerp van L. Van Ravestyn van circa 1930 en zijn opgenomen in de Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed.

Het schoolcomplex heeft een centrale koer met in binnenblok ten westen een langgestrekte klassenvleugel van één bouwlaag onder een zadeldak. Aan het Kongoplein bevindt zich het hoofdgebouw met drie bouwlagen. De conciërgewoning is gelegen aan de Prinsenstraat 27.

De projectsite bevindt zich in het centrum van Turnhout, op wandelafstand van het station en de Grote Markt. Het ligt ook vlakbij het stadsvernieuwingsproject Niefhout

Met de wagen is de site vlot bereikbaar via de hoofdinvalsweg de Merodelei.

Meer info en foto's: https://www.immoweb.be/nl/zoek/opbrengsteigendom/te-koop/turnhout/2300

Bezichtigingen 

Bezichtigen is mogelijk elke dinsdag van 13 tot 15 uur. De eerste zitdag van de openbare verkoop is gepland op 13 juni. De definitieve toewijzing vindt plaats op 27 juni, telkens om 17 uur in café Sint-Pieter op de Grote Markt.

Foto’s en verkoopsgegevens op Immoweb.

Virtueel bezoek: Prinsenstraat: http://www.immovisit.com/zt/vtkmpprinsen27/ en Kongoplein: http://www.immovisit.com/zt/vtkmpkongoplein/