Openbare verkoop school Lindestraat

6
april
2018

De voormalige gemeentelijke lagere school in de Lindestraat wordt openbaar verkocht. Voor de verenigingen die gebruikmaakten van de gebouwen zijn andere locaties gevonden. Volgens een haalbaarheidsstudie kan de site plaats bieden aan 11 tot 15 woningen.

De site heeft veel potentieel als woongebied. De locatie is bijzonder gunstig, in een rustige woonwijk op wandelafstand van de Grote Markt. 

Het schoolgebouw met conciërgewoning is een goed bewaard ontwerp van stadsbouwmeester Van Ravensteyn en dateert uit het interbellum. Daarom wil het stadsbestuur de uitstraling en de sfeer van de school behouden door voorwaarden op te leggen bij de verkoop. De buitenkant van de oorspronkelijke klassenvleugels en het deel met de turnzaal moet behouden blijven. Eventuele nieuwe gebouwen moeten in de buurt passen en mogen daarom niet hoger zijn dan twee bouwlagen met daarbovenop een schuin dak.

Bezichtigen is mogelijk elke dinsdag van 13 tot 15 uur. Op maandag 23 april is er van 13 tot 15 uur een infomoment in de conciërgewoning op de site, waar geïnteresseerden terechtkunnen met stedenbouwkundige en erfgoedgerelateerde vragen. De eerste zitdag van de openbare verkoop is gepland op 13 juni. De definitieve toewijzing vindt plaats op 27 juni, telkens om 17 uur in café Sint-Pieter op de Grote Markt

Foto’s en verkoopsgegevens op Immoweb.

Virtueel bezoek: http://www.immovisit.com.