Villa Mescolanza

Villa Mescolanza is een plaats waar een verscheidenheid aan mensen elkaar ontmoeten. Het is een initiatief van Stad Turnhout en Agentschap Integratie en Inburgering. Samen met zes verenigingen van nieuwe Turnhoutenaars gaan ze op zoek naar manieren om impulsen te geven aan het respectvol samenleven van verschillende culturen.

Ze willen mensen uit alle hoeken prikkelen om uit hun isolement te treden en op een laagdrempelige manier in contact te komen met elkaar. Individuen en groepen met verschillende achtergronden (Belgen, nieuwe Belgen, niet-Belgen…) worden gestimuleerd om elkaar te ontmoeten op basis van hun gemeenschappelijke interesses.

Een kopje koffie, een goede film, een doordachte vorming, een tentoonstelling, een restaurantdag, een wereldbekervoetbalmatch, alle mogelijke creatieve ideeën zijn goed om de deur van Villa Mescolanza open te zetten.

Spring er gerust een keertje binnen om kennis te maken met de werking en de activiteiten:

Villa Mescolanza
Begijnenstraat 39
2300 Turnhout
bieke.vanriel@turnhout.be

 

Villa Vrijdag

Elke vrijdag staat de Villa open voor ontmoeting van 19 uur tot 21.30 uur. Iedereen is welkom voor een babbel, een spelletje of gewoon om mensen te ontmoeten.

Sinds 22 juni is Villa Vrijdag weer open!!
Vrijwilligers voor Villa Vrijdag mogen zich altijd melden bij Gelijke Kansen.