Naar een rookvrij Turnhout

 

Rook je? En wil je er graag mee stoppen? Grijp dan je kans en schrijf je in voor de online rookstopcursus. Volg vrijblijvend de online-infosessie op 12/9/2023 om 20u. Deze wordt begeleid door de tabakologe en je ontvangt hier alle informatie over de rookstopcursus. Na de infosessie kan je beslissen of je wenst deel te nemen aan de rookstopcursus, die volledig online in groep zal plaatsvinden.

Inschrijven kan via Inschrijvingsformulier rookstopcursus

 

Algemene info

Waarom zet een stad in het kader van generatie rookvrij in op de realisatie van rookvrije omgevingen én het toeleiden van mensen naar rookstop?

Eén simpele reden: zien roken, doet roken.

Kinderen en jongeren spiegelen zich aan hun voorbeelden. Ze kopiëren gedrag. En dus ook rookgedrag. Als ze (jong)volwassenen zien roken, dan wekt dat de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving.

Tegelijkertijd willen we rokers stimuleren om te stoppen met roken en hen effectieve hulp aanbieden bij hun stoppogingen. De meeste rokers willen stoppen met roken en willen niet dat hun kinderen later gaan roken.

terug naar boven

Turnhoutse alliantie voor een rookvrije samenleving

Je steentje bijdragen aan een rookvrije toekomst? Ook als bedrijf, gemeente, gezondheidsorganisatie, medische vereniging of middenveldorganisatie kan je je hier voor inzetten.

Wil je ook partner worden van de Alliantie en je engageren om werk te maken van een eerste Generatie Rookvrij?

Dan kan je, net als onze partners, het charter ondertekenen. Neem contact op via info@generatierookvrij.be en laten we samen werk maken van Generatie Rookvrij.

Onze partners

terug naar boven

Hulp bij stoppen met roken

 

De tabakoloog

Laat je begeleiden door een tabakoloog om te stoppen met roken. Hij of zij geeft je tips als het even moeilijk gaat, bekijkt samen met jou wanneer de drang naar een sigaret het grootst is, kijkt welke hulpmiddelen je kan gebruiken …

Een tabakoloog weet ongeveer alles over roken en over hoe je ermee stopt. Hij of zij is dus je rookstopcoach. Wat een tabakoloog niet doet, is controleren. Stoppen met roken doe je uiteindelijk toch zelf.

Begeleiding door een tabakoloog kan op verschillende manieren: individueel, in groep en ook telefonisch via het gratis nummer van Tabakstop (0800 111 00).

Vind een tabakoloog in de buurt via deze site.

Tabakstop

Bij Tabakstop kan je gratis terecht voor informatie over roken en verslaving, telefonische coaching bij het stoppen met roken en opvolging tijdens en nadat je bent gestopt. Het online rookstopprogramma iCoach begeleidt je bij je rookstoppoging.

Alle info vind je op de site.

Terugbetaling van rookstopbegeleiding

Wanneer je je laat begeleiden door een tabakoloog, wordt dit vergoed door de overheid. 

De Vlaamse overheid voorziet jaarlijks een tussenkomst voor wie in Vlaanderen woont en wil  stoppen met roken. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming, dan betaal je minder. Alle info vind je hier.

terug naar boven

Informatie en sensibilisering

Gezonde Kempen

Gezonde Kempen organiseert regelmatig activiteiten rond tabak en rookstop.

Logo Kempen

Logo Kempen coördineert een regionaal gezondheidsnetwerk waarbij organisaties en gezondheidsprofessionals samen werken aan de uitvoering van het Vlaams preventief gezondheidsbeleid en de gezondheidsdoelstellingen. Eén van hun focusgebieden is tabakspreventie en rookstop

Wil je werk maken van meer preventie en gezondheid, dan moet je bij hen zijn.

terug naar boven