Maatregelen in Turnhout | HUWELIJKEN EN BEGRAFENISSEN

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Als de maatregelen worden aangepast of als de informatie van hogere overheden wordt gewijzigd of aangevuld, passen wij de tekst hieronder aan.

Laatste update: 19 oktober, 11.05 uur

Huwelijken

Burgerlijke huwelijken en huwelijksceremonies of -diensten mogen nog steeds plaatsvinden met maximaal 200 aanwezigen. In het Turnhoutse stadhuis zijn maximaal 30 personen toegelaten, om de afstandregels te kunnen bewaren. Dat betekent dat er naast het echtpaar, de burgemeester en de ambtenaar van de burgerlijke stand nog 26 personen kunnen aanwezig zijn. Ook de fotograaf en of (videograaf) is in dat aantal inbegrepen. Gasten dragen een mondneusmasker. Behalve binnen elke gezinsbubbel moeten de aanwezigen de nodige fysieke afstand in acht nemen. Zij waken erover dat er op het publieke domein geen samenscholingen ontstaan.

Recepties en banketten mogen gedurende een maand niet plaatsen vinden. Ze bevinden zich onder dezelfde regels als de horecasector.

Begrafenissen

Uitvaartdiensten mogen plaatsvinden met maximaal 200 aanwezigen. Behalve binnen elke gezinsbubbel moeten de aanwezigen de nodige fysieke afstand in acht nemen. Zij waken erover dat er op het publieke domein geen samenscholingen ontstaan.

Koffietafels mogen georganiseerd worden voor maximaal 40 personen mits naleving van de regels die gelden voor de horecasector.