Kermis 2019

Van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 25 augustus is het Turnhout Kermis op de Grote Markt, het Zegeplein en het Warandeplein. Er zijn meer dan 70 attracties, van eendjes vangen tot botsauto's en van smoutebollen tot suikerspinnen!

Feestelijke opkomst foorreizigers

Op dinsdag 6 augustus om stipt 20 uur kun je de foorkramers verwelkomen op de Grote Markt en ben je getuige van een heus huzarenstukje bij de intrede van de kermiswagens. Vanaf 17.30 uur is er al randanimatie. 

 • 17.30 tot 18.45 uur: Splash kinderdisco.
 • 18.30 tot 19.30 uur: Maak kennis met superhelden en prinsessen zoals Captain Marvel en Rapunzel.
 • 19 uur: optredens van De Knappe Koppen en The Nort Side Boys.

Openingsuren kermis

 • Op weekdagen kun je van 14 tot en met 1 uur naar de kermis komen. 
 • In het weekend is de kermis open van 14 tot en met 2 uur.

De muziek stopt altijd een uur voor sluitingstijd. 

Familiedagen kermis

Op dinsdag 13 en dinsdag 20 augustus zijn het familiedagen, dan krijg je korting op de kermis.

Zaterdagmarkt

Op 3, 10, 17 en 24 augustus staat de zaterdagmarkt op Parking Stadspark in plaats van op de Grote Markt. 

Omleiding verkeer tijdens de kermis

Er is een tijdelijke omleiding voor het verkeer in de buurt van de kermis. Alle maatregelen vind je hier.

Parkeren

Woon je in (de buurt van) Turnhout, kom dan te voet of met de fiets. Je parkeert je fiets vlakbij de kermis. Er staan extra gratis fietsenstallingen in de Herentalsstraat en je kan je fiets ook gratis parkeren in de ondergrondse parking van Turnova. 

De wagen parkeer je op één van de parkings aan de rand van de stad of in één van de centrumparkings. Meer info over parkeren in Turnhout.

Bewoners van de Grote Markt of personen die een garage gebruiken op de Grote Markt kunnen parkeren:

 • met een bewonerskaart zone F in alle parkeerzones van de stad. Heb je geen bewonerskaart, dan kun je een tijdelijke parkeerkaart aanvragen via wegen@turnhout.be of 014 44 33 93. Vermeld bij de aanvraag jouw naam, adres en nummerplaat.
 • in Centrumparking De Warande. Je kunt een tijdelijke parkeerkaart aanvragen bij Indigo, beneden aan het onthaal in de parkeergarage. Vergeet niet deze brief en je identiteitskaart. Voor meer informatie of openingsuren kun je Indigo contacteren via 014 43 70 87 of www.parkindigo.be.

Meer informatie over de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de kermis vind je hier

Hou het netjes 

 • Doe alsof je thuis bent. Gooi geen afval op de grond. Er staan voldoende vuilnisbakken op de kermis. Foorkramers met verpakkingsafval zijn verplicht een vuilnisbak bij hun kraam te plaatsen. 
 • De afvalophaling blijft zoals aangegeven op de afvalkalender. Bewoners en handelaars zorgen ervoor dat hun afval voor 6.30 uur ’s morgens buiten staat.
 • Voor de foorreizigers worden er aparte containers met slot geplaatst, waar mogelijk in een afgesloten ruimte. Zo proberen we de overlast van mogelijk sluikstorten in en naast die containers te beperken.
 • Op het Zegeplein wordt een extra glascontainer geplaatst tijdens de kermisperiode.
 • Sluikstorten is altijd verboden in Turnhout, ook tijdens de kermis. Plaats geen glas, huisvuil of dozen naast containers of op plaatsen waar het niet thuis hoort.
 • Uiteraard wordt er bij de vaststelling van sluikstorten onmiddellijk opgetreden met een GAS-boete.