Turnhout Kermis

Van vrijdag 9 augustus tot en met donderdag 22 augustus 2024 is het Turnhout Kermis op de Grote Markt en het Zegeplein. Er zijn meer dan 70 attracties, van eendjes vangen tot botsauto's en van smoutebollen tot suikerspinnen!

Openingsuren Turnhout kermis

De kermis is dagelijks open. Enkele kermiskramen zijn al open om 11 uur. Ten laatste om 14 uur zijn alle attracties open.

Familiedagen kermis

Op dinsdag 13 en dinsdag 20 augustus 2024 zijn het familiedagen, dan geniet je van korting bij verschillende foorkramers. Je herkent de deelnemende kramen aan deze affiche:

 

Prikkelarme kermis

Ook dit jaar wordt een prikkelarm kermismoment georganiseerd op woensdag 21 augustus 2024. Het geluidsvolume en de felle verlichting van de attracties worden dan verminderd.

Oprijden foorkramers 

De foorkramers rijden op 6 augustus 2024 niet meer zoals vroeger in stoet naar de Grote Markt. Jullie zien de kermiswagens daarom in de loop van de dag een voor een arriveren.

 

Parkeren

Parkeren is in de kermisperiode verboden

  • in de Otterstraat tussen de Grote Markt en de Klinkstraat;
  • in de Druivenstraat;
  • in delen van de Pieter de Nefstraat en de Deken Adamsstraat;
  • in de Herentalsstraat tussen de Grote Markt en de Pieter de Nefstraat. Daar wordt een tijdelijke fietsenstalling geplaatst.

Woon je in (de buurt van) Turnhout, kom dan te voet of met de fiets. Je parkeert je fiets vlak bij de kermis. Er staan extra gratis fietsenstallingen in de Herentalsstraat en je kan je fiets ook gratis parkeren in de ondergrondse parking van Turnova. 

De wagen parkeer je op één van de parkings aan de rand van de stad of in een van de centrumparkings. Meer info over parkeren in Turnhout.

Zaterdagmarkt

De zaterdagmarkt verhuist op 10 en 17 augustus naar de omgeving van de Warande. 

Houd het netjes

  • Doe zoals thuis: gooi dus geen afval op de grond. Er staan voldoende vuilnisbakken op de kermis. Foorkramers met verpakkingsafval zijn verplicht een vuilnisbak bij hun kraam te plaatsen. 
  • De afvalophaling blijft zoals aangegeven op de afvalkalender. Bewoners en handelaars zorgen ervoor dat hun afval voor 6.30 uur ’s morgens buiten staat.
  • Voor de foorreizigers worden er aparte containers met slot geplaatst, waar mogelijk in een afgesloten ruimte. Zo proberen we de overlast van mogelijk sluikstorten in en naast die containers te beperken.
  • Op het Zegeplein wordt een extra glascontainer geplaatst tijdens de kermisperiode.
  • Sluikstorten is altijd verboden in Turnhout, ook tijdens de kermis. Plaats geen glas, huisvuil of dozen naast containers of op plaatsen waar het niet thuishoort.
  • Uiteraard wordt er bij de vaststelling van sluikstorten onmiddellijk opgetreden met een GAS-boete.

We hopen dat het een mooie editie wordt voor bewoners, bezoekers en foorkramers!