Kenniseconomie en innovatie

Stad Turnhout zet sterk in op innovatie en ondersteunt dit ook bij bedrijven.

OMC

De Open Manufacturing Campus is gevestigd op de Philipssite in Turnhout. De campus wil zowel een fysieke plek zijn waar innovatieve maakbedrijven zich kunnen vestigen als een virtuele Open Manufacturing Community die ver buiten de fysieke campusgrenzen reikt.

OMC geeft de industrie van de toekomst in Vlaanderen mee vorm en inhoud. De campus moet dé hotspot voor open innovatie worden op het vlak van hightech en life science manufacturing.

LiCaLab (+ zorgeconomie)

Stad Turnhout neemt een trekkersrol op zich op vlak van zorginnovatie. Zo kan ze antwoorden geven op de veranderende zorgmaatschappij. Met de uitbouw van het project SLIM Turnhout wordt hier ook een fysiek gezicht aan gegeven met maatschappelijke en infrastructurele experimenteerruimte.

De zorgproeftuin Licalab is ontstaan vanuit Stad Turnhout om bedrijven uit de regio bij te staan bij het innoveren in de zorg. LiCalab ondersteunt bedrijven en organisaties die een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuw proces willen lanceren in de zorg- en welzijnssector. Dit doen ze door de innovatie te testen en te valideren met de eindgebruikers in hun eigen werk- en leefomgeving.