Kaaiman

da443f4e-b103-48f2-be99-d5dc316298b6.jpg Kaaiman: broedplaats voor jonge theatermakers
Een samenwerking met de Warande en Theater Stap

Kaaiman is een broedplaats voor jonge theatermakers tussen 11 en 19 jaar. Jonge en ervaren theatermakers zoeken er samen naar een taal en een verhaal. We vertrekken daarbij vanuit de fascinaties van zowel de jongeren zelf als hun coaches.

De werking van Kaaiman rust op twee pijlers: onderzoeken en tonen. Het ene
kan in onze visie niet bestaan zonder het andere. Ze inspireren en versterken elkaar. Samen trekken we op onderzoek uit, zetten onze verbeelding aan het werk, zoeken naar gepaste vormen, bouwen, breken weer af, bouwen opnieuw, op zoek naar de juiste woorden, de juiste beelden, de juiste melodie, het juiste ritme, de juiste beweging…
Centraal staat bij Kaaiman het ontwikkelen van ieders talent en eigenheid. We richten ons in de ateliers heel bewust op zoveel mogelijk verschillende kanten van het theater maken. We fixeren niet op acteren, maar belichten alle facetten. Onderzoek en experiment krijgen daarbij alle ruimte en tijd.

We willen graag geloven dat theater de wereld is zonder grenzen. Dat de scène een universum mag zijn waarop werkelijk alles mogelijk is. En dat willen we aan het publiek laten zien; hen infecteren met wat ons boeit en raakt.

VOOR WIE?
Kaaiman bestaat uit een groep van ongeveer 70 enthousiaste jongeren en
een begeleidend team van bevlogen theatermakers.
Ervaring is geen vereiste, goesting wel. Bijzonder aan Kaaiman is de structurele samenwerking met Theater Stap. Ook jongeren met een fysieke en mentale beperking vinden een plaats bij Kaaiman. Het vraagt van al onze jongeren en makers een grote openheid en nieuwsgierigheid naar wie de ander is, daagt ons uit te zoeken naar de artistieke kwaliteit van ieders mogelijkheden en beperkingen en legt nog sterker de nadruk op wat ons
allemaal bindt: de liefde voor theater.

HET KAAIMANTEAM
Het Kaaimanteam bestaat uit 5 theatermakers: Dominique Hoste, Jeroen
Op de Beeck, Bart Van Gyseghem, Annelies Van Hullebusch en Nathalie Roymans. Zij worden bijgestaan door gastkunstenaars en stagiaires.

Allemaal zijn zij gefascineerd door de periode tussen kindertijd en volwassenheid. Ze worden gegrepen en geraakt door verhalen over jonge mensen die zich vallend en weer recht krabbelend een weg zoeken in de grote wereld. Wat hen verder bindt is hun visie op het werken met jongeren: ze kiezen voor een langdurig engagement, voor tijd nemen om te groeien, en ze geloven sterk in de dialoog die kan ontstaan tussen jongere en volwassen theatermakers.

Zie ook: Kaaimanateliers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Altijd open

Waar

Cultuurhuis De Warande

Warandestraat 42
2300 Turnhout

Prijs

€150

150 euro (all in)

Organisatie

Cultuurhuis De Warande

Meer info