Gedichtenpad

De bib ziet er een beetje anders uit dan normaal. Er staat niet altijd een huiskamer in de muziekafdeling en meestal houden we de sneeuw liever buiten. Maar we hebben een hele goede reden om alles een beetje anders aan te pakken: we spelen met gedichten. Ga op verkenning langs ons Gedichtenpad, laat je verrassen en laat je inspireren door poëzie! Of schrijf je zelf een gedicht voor ons?

Naast het Gedichtenpad voor kinderen, is er ook een route voor volwassenen. Stuur je mama en papa, je grootouders, je meester of je juf dus zeker ook op verkenning. Een boekje of opdrachten krijgen zij niet, maar misschien kunnen zij zelf wel iets creatiefs bedenken? Of daag hen uit om een mooier gedicht te schrijven dan jijzelf!

Gedichtenpad | De wedstrijd

Creatieve denkers mogen bovendien zelf aan de slag gaan met woorden, ritme en misschien rijm. De beste inzendingen van zowel kinderen als volwassenen worden beloond met een boekenpakket. En met eeuwige roem, want de mooiste verzen worden voorgedragen tijdens VoorWoord VII. Onderwerpen zijn vrij te kiezen, maar waarom bijvoorbeeld geen ode aan de bib?

Deelnemen aan de wedstrijd? Mail gedichten naar bibliotheek@turnhout.be of geef ze af aan de balie in de bib.

Wanneer

Van donderdag 20 december 2018 tot donderdag 31 januari 2019

Maandagvan 11 tot 20 uur
Dinsdagvan 11 tot 19 uur
Woensdagvan 11 tot 19 uur
Donderdagvan 11 tot 19 uur
Vrijdagvan 11 tot 17 uur
Zaterdagvan 11 tot 17 uur

Waar

Bibliotheek Turnhout

Kasteeldreef 10
2300 Turnhout

Prijs

Gratis

Organisatie

Bibliotheek