Een dier thuis slachten
Wil je een dier thuis slachten? Kijk dan voor alle voorwaarden op de website van het FAVV.
Welke dieren?
- Varkens, geiten en schapen mag je thuis slachten, maar er zijn voorwaarden:
- je moet de dieren van tevoren verdoven. Onverdoofd thuisslachten is verboden;
- je mag het vlees alleen gebruiken binnen je eigen gezin. Je mag het dus niet verkopen of weggeven aan derden;
- je moet de slachting laten registreren bij het stadsbestuur. Je doet daarvoor minstens 2 dagen vóór de slachting aangifte bij het onthaal van het Stadskantoor, Campus Blairon 200, tijdens de kantooruren. Breng zeker je identiteitskaart en het beslagnummer mee.
- Kippen, konijnen en klein wild mag je slachten zonder toelating.
- Runderen en paarden mag je nooit thuis slachten, dat mag alleen gedaan worden in een erkend slachthuis.
Uitzondering
Rituele slachtingen moeten altijd plaatsvinden in een erkend slachthuis (meer info).