De veiligste route naar school met de digitale schoolroutekaart

3
september
2018

Op zoek naar de veiligste route naar school in de Stadsregio? Deze vind je via de digitale schoolroutekaart. De kaart focust zowel op de routes binnen de gemeente als op de routes tussen de gemeenten. 

Met deze schoolroutekaart willen Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar leerlingen en scholieren de meest aanbevolen route naar school aanbieden. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. De digitale schoolroutekaart kan steeds aangepast worden. Komen er extra fietsstraten of worden beveiligde kruispunten conflictvrij, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast.

De digitale schoolroutekaart is het resultaat van een samenwerking van de vier gemeenten met Route2School. Route2School bevroeg leerlingen, ouders en leerkrachten om de mobiliteitsknelpunten in hun gemeente te inventariseren. Hoe komen zij naar school? Welke route nemen ze? Hoe ervaren ze hun route? Welke knelpunten komen ze onderweg tegen? Welke oplossing stellen ze voor? Met antwoorden op al die vragen gaan de gemeenten, de politie en de scholen op zoek naar een passende oplossing. Meldingen kunnen op dit moment niet meer doorgegeven worden via Route2School, maar wel via de gemeentelijke websites.

Bekijk hier de digitale schoolroutekaart.

Dit project is gerealiseerd met steun van Provincie Antwerpen.