Containerpark

Wie kan op het containerpark terecht?

Als inwoner van Turnhout kan je terecht op het containerpark met je elektronische identiteitskaart (eID), een vreemdelingenkaart (met chip) of uitgereikte chipkaart.

Niet-Turnhoutenaren die een eigendom, buitenverblijf of zaak hebben in Turnhout kunnen een chipkaart aanvragen in het Stadskantoor. Het aanvraagformulier daarvoor kun je hier downloaden.

Wat kun je WEL naar het containerpark brengen?

Onderstaande afvalstoffen, die ontstaan in Turnhout:

De afvalstoffen moet je gesorteerd aanvoeren anders worden ze geweigerd.

Wat mag je NIET naar het containerpark brengen?

Wat kost dat?

De meeste afvalstoffen mag je gratis aanbrengen in kleine hoeveelheden. Een aantal afvalstoffen worden gewogen. Je betaalt aan de betaalzuil bij het verlaten van het betalend gedeelte van het containerpark. Bekijk de tarieven.

Betaal met Bancontact of via het saldo dat je vooraf oplaadde; cash kan niet

Om praktische redenen kun je niet cash betalen. Dit kan enkel met Bancontact of via het bedrag dat je vooraf oplaadde in het computersysteem. Dit kan je doen met je bankkaart aan de betaalzuil op het containerpark of vooraf in het Stadskantoor.

Daar kun je voor je naar het containerpark gaat ook een bedrag in cash opladen. Dat bedrag kun je dan via de betaalzuil in het containerpark gebruiken om te betalen.

De afvalkaarten die je vroeger eventueel gekocht hebt, kun je laten omzetten in een saldo in het computersysteem. Dit saldo wordt gekoppeld aan je eID. 

Gratis snoeihout afhalen/laten leveren

Naast afvalstoffen brengen, kun je op het containerpark verhakseld snoeihout afhalen of aan huis laten leveren. Dit kun je gebruiken als je gaat composteren of als bodembedekking.